Danskerne går ikke tilbage til en ”fuser”

25/09/2018

Kasper

De fleste af os har en. Nogle har flere. Andre måske en tand for mange. Sikkert er det, at kærlighedens veje er uransaglige – og belagt med ekskærester. Men hvordan ser det ud med danskernes forhold til de gamle flammer?

Mest læste i dag

I forbindelse med reality-fænomenet ’Ex on the Beach’ på Kanal 4 og Dplay er det netop det spørgsmål, som Discovery Networks Danmark har sat sig for at undersøge.

Man siger, at kærlighedens veje er uransagelige og kan få os til at gøre ting, vi normalt aldrig ville gøre. Tage os op på en lyserød sky – og ned igen, uden at vi nødvendigvis kan forklare hvorfor. Derfor er kærlighedens veje for de fleste af os også belagt med en gammel flamme eller to. Både den eks, det ikke lige skulle være. Den, der slap væk. Og den, vi stadig ikke helt kan holde fingrene fra.

Men hvordan ser det egentlig ud med danskernes forhold til deres ekskærester?

Danskerne er gode ekskærester, men går ikke tilbage til en ”fuser”

På et helt generelt plan, så lader der til at være relativ hyppig udskiftning på kærestefronten blandt danskerne. Til spørgsmålet om længden på det seneste afsluttede forhold svarer over 53%, at det blev til max to år. Ikke desto mindre tyder meget på, at danskerne er gode til at komme sig over de gamle flammer, når først de er blevet enige om at gå hver til sit. Kun hver fjerde svarer, at de har en ekskæreste, de aldrig rigtig er kommet sig over.

Følelser i klemme eller ej, så er langt de fleste danskere tilsyneladende af den opfattelse, at man ikke skal gå tilbage til en ”fuser”, men skal videre mod nye erobringer. Når danskerne bliver spurgt, om de har en ekskæreste, som de kunne tænke sig at finde tilbage til og blive kærester med igen, svarer knap 84% klart ”nej”.

Styrer nysgerrigheden på sociale medier

Selvom danskerne således generelt ser ud til at være gode til at håndtere brud og ekskærester, betyder det imidlertid ikke, at det er ekskæresten, de ligefrem krydser fingre for at støde uventet på. Adspurgt hvem de helst ville undgå at løbe ind i, i supermarkedet, topper ekskæresten klart listen – efterfulgt af hhv. chefen, den gamle skolekammerat, naboen, svigermor og mor.

Ikke desto mindre er det tydeligt, at danskerne håndterer situationen med ophøjet ro og måske endda smalltalk, hvis blikkene pludselig skulle mødes over køledisken. Her vil vel over 84% enten smile og hilse, men hurtigt finde en anden køledisk, eller stoppe op og snakke med ham/hende.

Læs også: Prøv en oppustlig kajak i dag

Hvor høflige og gode ekskærester danskerne end er, kan de imidlertid ikke helt styre nysgerrigheden for at følge med i eks’ens gøren og laden. Undersøgelsen viser nemlig, at over hver tredje i ny og næ tjekker ekskærestens profil på de sociale medier og hele 27% kunne finde på at opsøge en tidligere kæreste på Tinder eller andre datingapps.

’Ex on the Beach’ sætter ekskæreste-relationerne på spidsen

Undersøgelsens resultater understreger ifølge Anne Garlichs, programdirektør for Discovery Networks Danmark, der netop har lanceret ’Ex on the beach – Danmark’ på Kanal 4 og Dplay, hvor pudsigt, sjovt og samtidig paradoksalt det kan være med ekskærester:

”På Kanal 4 og Dplay fokuserer vi altid på at lave programmer om emner, der tapper ind i noget, danskerne kan relatere til. Og det må man sige, at ekskærester er.  Det er tydeligt, når man spørger danskerne, og det er i den grad tydeligt, når vi overrasker deltagerne i ’Ex on the Beach’, der lige nu ruller over skærmen” siger Anne Garlichs og fortsætter:

”Forestil dig uventet at møde din ekskæreste, ikke i supermarkedet, men i tropiske omgivelser, i en luksusvilla og omgivet af kameraer. Det er lige præcis, hvad vi har udsat vores deltagere for, og der bliver ekskæreste-relationerne virkelig sat på spidsen i både sjove og akavede øjeblikke”, afslutter programdirektøren.

’Ex on the Beach’ kan ses på Dplay og Kanal 4 mandag-torsdag kl. 22:00.

Anbefalet til dig