De 10 bedste film i 2018

28/03/2019

Kasper

2018 har været et stort filmår, og der er mange store filmpræstationer, som har haft premiere.

Mest læste i dag

Der er dog nogle, som har skilt sig ud fra mængden. Vi har fremhævet nogle stykker her, og til sidst vil vi give dig et par hints til nogle film, som vi bestemt også synes, at du skal tage et nærmere kig på.

En stjerne blev født

Der var nok ikke mange, der inden A Star is Born havde sat sine penge på, at Lady Gaga blev 2018’s store filmstjerne. Men det blev hun i den grad. A Star is Born er instrueret af Bradley Cooper, og sammen med Lady Gaga spiller de hovedrollerne i filmen. Filmen handler om en ung kvinde, som bliver opdaget af en ældre musiker, og sød musik opstår. Han gør hende til en stjerne, men hans massive alkoholmisbrug giver dem begge problemer. Kemien mellem Lady Gaga og Bradley Cooper er fænomenal, og med krydset af deres helt fantastiske stemmer er denne film en af de helt klare stjerner på 2018’s filmliste.

Shape of Water blev også en af de film, som markerede sig tydeligt i 2018. Den tager ligesom A Star is Born udgangspunkt i en kærlighedshistorie, men ikke den helt ordinære kærlighed. Den omhandler nemlig kærligheden mellem den stumme rengøringsdame Elisa og et væsen, som er en blanding mellem et menneske og en fisk, som holdes fanget på et forsøgslaboratorium. Filmen foregår under den kolde krig og tager også udgangspunkt i det spil, som foregår mellem Sovjet og USA. En spændende og anderledes film, som både er underholdende, men samtidig også tager fat i nogle dybere emner.

De danske stjerner

Der har været mange gode danske film, som har haft premiere i 2018. En af de danske store film er med Jacob Cedergren i hovedrollen. Han spiller en politimand, som skal redde en kidnappet kvinde. Deres eneste kommunikationsvej er gennem en telefon, og det gør filmen meget intens, hvilket også har gjort, at filmen var et dansk bud på en Oscar-kandidat.

Jussi Adlers bestseller serie om Afdeling Q med de markante karakterer Carl Mørk og Assad i hovedrollerne fik i 2018 en fjerde efterfølger. Journal 64 handler ligesom bogen af samme navn om den berygtede kvindeanstalt på Sprogø, og der bliver gjort nogle grusomme fund i løbet af filmen. Filmen fik også meget opmærksomhed, fordi det blev offentliggjort, at det var den sidste med de to hovedrolleindehavere Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i hovedrollerne.

Der har været rigtig mange gode film med gode navne på filmrullerne. Derfor er der også mange flere film på listen over gode film i 2018. Vi kan for eksempel klart anbefale dig at tage et kig på gyserne A Quiet Place og Hereditary, som er et godt billede på den succes, som gysergenren oplever lige nu. I komediegenren har film som The Florida Project, Johnny English og Pitch Perfect 3 også oplevet stor succes, og som er det sikre valg til et godt grin.

Anbefalet til dig