De bedste spil til sommeren

Foto: Unsplash.com

Denne artikel er lavet i samarbejde med TevMedia

Fodboldfeberen har raset i Danmark den seneste tid, og mange af os har siddet klinet til skærmen, når de danske drenge har løbet rundt på banen. Sammenholdet, de store følelser og det smukke fællesskab har været til at tage og føle på. Men nu er det desværre slut, og aftenerne virker umådeligt tomme i efterdønningerne af EM-eventyret, som bragte os både sejrer, nederlag og et sug i maven efter Christian Eriksen faldt om i den første kamp. Heldigvis er han dog i bedring og på vej hjem, og er der noget vi har lært de seneste uger, så er det, at fodbold kan samle en nation, og at vi alle vinder, når vi har et fælles mål. Denne fællesskabsfølelse er værd at holde fast i. En ting, der bestemt også skaber en følelse af sammenhold og nærvær, er spil, og hvad er bedre end at bruge de lange, varme sommeraftener på at spille omkring havebordet? I denne artikel får du en række gode bud på forskellige spil, der kan bringe latter og nærvær til enhver sommeraften.

De bedste bræt- og kortspil

Hvis der er noget, der formår at samle en gruppe af mennesker, så er det uden tvivl brætspil. Det skyldes, at det er en meget social aktivitet, som kræver, at de involverede spillere bliver enige om spillets regler, hvorefter de kan få oplevelsen af at spille sammen. Faktisk kan selv et halvdårligt spil blive virkelig sjovt, hvis det spilles med de rigtige mennesker. Brætspil giver også spillerne en intellektuel udfordring, fordi de skal tænke strategisk og finde ud af, hvordan de bruger reglerne og spillet til deres fordel for at vinde. Der er også en anden form for glæde forbundet med brætspil – følelsen af at sidde med et fysisk spil, rigtige brikker, kort og mennesker at spille med, giver spilleren en følelse af glæde og velvære, som ikke kan opnås gennem for eksempel en tablet.

Der er mange rigtig gode brætspil, men nogle af de mest populære er spil som for eksempel Monopoly, Partners (lidt ligesom Ludo for voksne), Hint (et virkelig sjovt spil, der minder om Tegn & Gæt, men hvor du både skal mime, nynne, tegne og tale) og Ticket to Ride, der fås i flere forskellige versioner og som går ud på, at spillerne skal forbinde lande og/eller byer med togbaner.

Kortspil kan helt bestemt også noget, og her er der også flere forskellige spil, du kan fornøje dig med. Der er for eksempel det populære taktiske spil Magic: The Gathering, der i korte træk går ud på, at du med dine smukt udsmykkede kort - med alt lige fra monstre til troldmænd - skal forsøge at reducere din modstanders livspoint til nul for at vinde. Det er et spil for to spillere, men der findes selvfølgelig også mange andre spil, der kan spilles af flere. Det er for eksempel tilfældet for kortspil som Fisk, Krig og 500. Det er muligt at nå igennem mange forskellige spil på en aften. Start for eksempel med det populære spil Bridge, efterfulgt af en omgang Blackjack, og så kan du jo bringe din indre Lasse Jagd Lauritsen ud og blande decket til en solid omgang Texas Hold’Em for at slutte aftenen af med maner. Sjove kortspil løber du sjældent tør for. 

Havespil med potentiale

Der findes også mange gode havespil, hvor du skal op og røre dig lidt, hvilket kan være godt, hvis du har tilbragt det meste af aftenen med at spise mad fra grillen. Der er for eksempel det spændende spil Spikeball, som ikke er så udbredt i Danmark endnu, men som har masser af potentiale. Du spiller som regel to mod to, og det går ud på at spille bolden ned i nettet, hvor den så bouncer op igen. Siden skal det andet hold prøve at returnere bolden.

Der er også det kendte Kongespil, der går ud på at vælte modstanderens træstykker og til sidst kongen, eller det sjove spil Stigegolf, hvor du skal holde tungen lige i munden for at kunne ramme stængerne, der giver point. Den første, der får 21 point, vinder.

Ud over det er der selvfølgelig spil som petanque, ringekast og Ultimate. Vi håber i hvert fald, at du har fået inspiration til din næste havekomsammen.