Derfor bør du drikke din næste øl af et vinglas

Af: Ida Hansson

|

02/01/2023

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ikke kun vin, som kan kan drikkes af et vinglas.

Lige nu læser andre også

Øl har været en grundpille i mange kulinariske traditioner i århundreder. Folk rundt om i verden har indtaget denne bryg ved at hælde den ud af en flasken, åbne en tønde eller sluge den fra et halvliters glas.

I moderne tid er de fleste af os nok mest bekendt med de klassiske høje, grebsløse glas stablet på rækker ved hver bar og med i ølreklamer, men hvad nu hvis vi fortalte dig, at disse standard ølglas ikke er den bedste måde at nyde en kold øl?

Ifølge Liquor er det bedste glas at drikke sin øl af Teku's opstammede glas. Glasset, designet af Lorenzo "Kuaska" Dabove og Teo Musso, er lavet i Tyskland. Selve glasset har en buet kant og klokkeform som et vinglas, men er lavet af tykkere glas.

Det er den perfekte mulighed for lette til mellemstore øl og kan også bruges til mørkere øl, men siden advarer om, at glasset intensiverer aromaen af ​​dristigere øl såsom IPA'er.Desværre har de fleste af os nok ikke et Teku-glas ved hånden, men et vinglas vil fungere perfekt i stedet.

Ligesom vinglas er blevet udviklet til at forbedre essensen af ​​vin, er vi begyndt at erfare, at øldrikning måske også trænger til en opdatering. Det skriver Tasting Table.

America's Test Kitchen rapporterer, at nogle af problemerne med standard ølglas er, at brygget varmes op for hurtigt, og at den "traditionelle" lige kant ikke tilføjer noget til drikkeoplevelsen.

I stedet beviste de, at det at drikke øl ud af et glas med stilke forhindrer, at din hånd opvarmer drinken for hurtigt, og et tyndkantet glas med en skålbund vil forbedre øllets smag og aroma.

Teku-glasset afkrydser alle boksene på listen, så det anbefales som det bedste ølglas. Alligevel er alles gane en smule anderledes, så Food & Wine anbefaler, at du tester din yndlingsøl i en række forskellige glas.

Det hele handler om drikkeoplevelsen, og hvis et vinglas eller noget lignende giver dig den bedste temperatur, smag og langvarig kulsyre, hvorfor så ikke give det en chance?

Uanset hvad du drikker af, skal du sørge for at holde det glas, du nipper af, ved stuetemperatur, fordi et isglas vil få din øl til at miste kulsyren hurtigere.

Skål!

Anbefalet til dig