Derfor bør du ikke opbevare mad i dette køkkenskab

Af: Ida Hansson

|

11/04/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I køkkenet opbevarer vi både det ene og det andet, men der er visse steder i køkkenet, som vi bestemt ikke skal opbevare madvarer.

Mest læste i dag

Mange af os leder altid efter de bedste måder at bruge og udnytte pladsen i køkkenet. Nogle tænker, at skabene over ovnen som en god mulighed for opbevaring, men dette område byder på en række udfordringer.

Disse skabe har en tendens til at være ret små, og de er ofte blokeret af ovnens udsugningsventilator. At opbevare mad over komfuret betyder, at disse det udsættes for varme og fugt fra madlavningen nedenfor.

Det er klart, at noget letfordærveligt ikke ville passe godt til disse skabe. Nogle bruger denne plads til at opbevare andre slags mad. Visse væsker og endda krydderier. Det skriver TastingTable.

Det umiddelbart virke som en god idé - men efter yderligere undersøgelse viser det sig, at der er nogle potentielle farer involveret med at placere noget spiseligt på dette sted.

Skabene over komfuret kan virke som et ideelt sted at opbevare dåsemad. Hvorfor ikke bruge pladsen til at lægge den store pakker sorte bønner væk, som du har købt på udsalg?

Det viser sig, at du bør give dine dåser et bedre hjem, hvis du ønsker at det skal kunne holde sig.

Ifølge U.S. Department of Agriculture's Food Safety and Inspection Service, bør du aldrig lægge konserves i nærheden af ​​eller over komfuret.

Dåsevarer er ikke designet til at klare ekstreme temperaturer eller temperaturudsving. Faktisk bør dåser være i et miljø som er stabilt og ikke for varmt.

Ris og pasta er måske også noget, som mange opbevarer i skabet over komfuret, men nej. Det er en rigtig dårlig idé.

Fugten og varmen vil forkorte holdbarheden og gøre maden dårlig, så se om du ikke kan opbevare dine madvarer på et andet sted.

Anbefalet til dig