Derfor kigger din hund dig i øjnene, når den laver pølser

Af: Sandra Lund

|

03/01/2023

Foto: Shutterstock
Har du også undret dig over, hvorfor din hund stirrer på dig, når den skider? Nu behøver du ikke undre dig længere.

Mest læste i dag

Mange hundeejere kender til netop denne akavede situation, hvor deres kæledyr skal lave nummer to.

Din firbenede ven vil typisk sætte sig til rette i naturen, men med et vender hunden hovedet mod dig, og stirrer dig dig direkte ind i øjnene med et insisterende blik. Og herefter giver hunden slip.

Men din hund fjerner ikke blikket fra dig endnu. I stedet fastholder den øjenkontakten, indtil der ligger en brun varm kage på jorden. Som du tilmed skal samle op med en af de hundeposer, som du har taget med hjemmefra.

Men hvorfor fastholder din hund dig i denne ubehagelige og akavede øjenkontakt?

Det mener dyreorganisationen The Dodos, at de nu kan besvare.

Hundetræneren og generel ekspert i hunde, Madeline Friedman mener, at de pelsklædtes intense stirren kan spores tilbage til en tid, hvor din fuldvoksne hund blot var en hvalp.

Og grunden til blikket kan være din egen skyld.

Da du trænede din daværende hvalp har du formentligt rost hunden for at træde af i naturen fremfor at gøre det indenfor blandt tæpper og dyner.

Men hunde glemmer ikke nødvendigvis så let, og derfor checker din hund, at du ser, at den skider i naturen - altså fordi den forventer at blive 'betalt' i kærlighed og godbidder, mener Madeline Friedman.

Nick Jones, som også er hudetræner, mener dog i højere grad, at blikket handler om godkendelse af det valgte sted.

- Måske har ejeren tidligere skældt hunden ud for at skide et forkert sted, og derfor er hunden bange for følgerne heraf, siger Nick Jones.

Desuden påpeger Madeline Friedman at toiletbesøgssituationen er en sårbar stilling for en hund, og dermed tjekker din hund samtidig, at du holder øje med omgivelserne, så I ikke bliver angrebet.

Dyrlægen Sonja Olson har derimod en anden tolkning af situationen:

"Hunden beder om lidt privatliv," siger Sonja Olson og forklarer, at det måske er dig, der bliver ved med at kigge den skidende hund i øjnene, og ikke omvendt.

Anbefalet til dig