Derfor sagde hun nej til 'X Factor': Det skal Oh Land nu

25/11/21 18:47

Nicolai Busekist

Foto: Lasse Lagoni/TV 2
Efter tre år som dommer i 'X Factor' besluttede Oh Land, at det var nok. Nu vil hun fokusere på sin musikalske karriere.

Oh Land, hvis borgerlige navn er Nanna Øland Fabricius, vil fokusere på sig selv og sin egen musikalske karriere, i stedet for at være dommer i 'X Factor'.

I denne forbindelse har hun landet et job, hvor hun skal synge på et sprog, hun ikke er helt tryg ved. Derfor er den 36-årige sangerinde tilbage på skolebænken.

"Jeg er ved at indstudere en rolle til en forestilling på Operaen, som skal køre i foråret, hvor jeg skal synge på tysk, så der er jeg i gang med virkelig at dykke ned i mit skoletysk," fortæller Oh Land til B.T.

Derudover afslører hun, at hun bestemt ikke er hjemmevant i det tyske sprog, hvorfor det er en stor udfordring, hun har stillet sig overfor.

Oh Land nåede at være dommer i tre sæsoner af 'X Factor', før hun i foråret besluttede sig for at stoppe. Hun er sikker på, at det er den rette beslutning, selvom hun ikke lægger skjul på, at hun savner de unge, nye kunstnere.

Da hun besluttede  sig for at tage imod udfordringen med forestillingen på Operaen, var det en naturlig årsag til at stoppe som 'X Factor'-dommer.

 "Det er fantastisk at lave 'X Factor', og det er meget nemt at gerne ville lave det igen og igen og igen, men det er også en kæmpe tidssluger, og det er vigtigt for mig som skabende musiker og som skabende kunstner ikke at tilsidesætte så meget tid, at jeg ikke får lov at hente inspiration og arbejde med mit eget," fortæller hun til B.T.

For tiden er Oh Land aktuel med forestillingen 'Snedronningen' i Tivoli, hvor hun bl.a. har arbejdet sammen med dronning Margrethe. Her er det Oh Land, der har komponeret musikken.