Hvis du er mere amatørkok og mindre erfaren kok, har du sikkert mindst én gang i dit liv fulgt den ældgamle teknik med at tilføje olivenolie til dit pastavand for at forhindre pastaen i at hænge sammen.
Men olivenolieteknikken faktisk ikke den bedste løsning.
Det skyldes, ifølge BuzzFeed, at det hverken er konsistensen af pastaen, eller hvad du tilføjer til vandet, der får pastaen til at hænge sammen. Det er snarere tilberedningstemperaturen.
Vand, der koger over høj varme, er ikke det samme som vand, der koger over lav varme.
BuzzFeed forklarer, at du skal have dit pastavand i kog, for at pastaen kan koge ordentligt.
Vand der bulderkogende, hvor der er masser af bobler, omrører vandet. For visse opskrifter, herunder pasta, er dette nødvendig, fordi hver gang du tilføjer ingredienser til vand, vil temperaturen falde en smule.
Selv pasta, der er kogt på ovenstående, har stadig risiko for at hænge sammen. Dette skyldes, at tilberedningen frigiver stivelsen i pastaen, og stivelsen får pastaen til at hænge sammen, når de er drænet.
For at forhindre dette anbefaler Eat This, Not That at koge pastaen med mere vand. Jo højere vandmængden er, jo mere fortyndet bliver stivelsen, og som følge heraf bliver der mindre klistring, når du dræner pastaen.
Ifølge Tasting Table afhænger klæbningen også af pastaens kvalitet.
Pasta af højere kvalitet er mindre tilbøjelig til at klæbe, fordi den indeholder mere protein og gluten. Heldigvis er der en hurtig løsning.
Tilsæt lidt smør i pastaen (ikke olivenolie, da det vil gøre den for glat til sauce.) Bare vær opmærksom på både mængden og temperaturen af vandet, og du' vil holde enhver pasta i skak.