Derfor skal du ikke forlade huset med vådt hår

Af: Ida Hansson

|

30/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En frisør har forklaret, hvorfor man ikke skal forlade huset med vådt hår, og det er ikke på grund af influenza.

Mest læste i dag

"Gå ikke udenfor med vådt hår, du bliver forkølet," den sætning har mange børn hørt hundredevis af gange.

På trods af, at de fleste vokser op med advarslen, er det ikke den egentlige grund til, at du skal undgå at træde udenfor med fugtigt hår.

Der er få videnskabelige beviser, der understøtter teorien om, at vådt hår forbindes med forkølelse - men der er faktisk en god grund til at blive inde, indtil dit hår er tørt. Det skriver Echo.uk.

Tilsyneladende kan det forårsage alvorlig skade på dit hår, hvis du sætter din fod uden for huset med vådt hår på en kølig dag. I en interview med Insider forklarede frisør Jason Collier, at kulden kan gøre håret mere sårbart over for skader.

"Koldt vejr kan forværre hårbrud i vådt hår, hvilket får hårstrå til at knække. Vandet trænger ind i hårstrået, og hvis det vand kommer ned til frysepunktet, udvider det sig i volumen, hvilket tvinger hårstrået til at udvide sig, og efterlader håret udsat for miljøskader," fortæller han.

Stylisten, der laver håret på celebrities som Eva Longoria og Victoria Beckham, sagde, at det også kan "stivne" hårstrået, så det er mere modtageligt for at knække. Ikke ideelt, hvis du prøver at få langt hår.

Det bedste for folk at gøre i vintermånederne er at undgå at vaske håret, hvis man ikke har tid til at tørre det, hvilket enten betyder at stå tidligere op om morgenen eller gøre det aftenen før.

Ud over at følge Jasons råd, er der masser af ting, du kan gøre for at forbedre dit hårs sundhed i det kølige vejr. Hvis dit hår er tilbøjeligt til at blive tørt, så prøv at bruge dybdeplejende behandlinger derhjemme eller hos frisøren.

Det kan også være værd at droppe varme stylingværktøjer som krøllejern og glattejern for at give dit hår en pause.

Anbefalet til dig