Derfor 'smager kaffen bedre' på café

18/01/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Mange nørder med kaffe, og har det næsten som en hobby. Men hvorfor er det egentlig, at en kop kaffe ofte smager bedre ude end hjemme?

Mest læste i dag

Selv om nogle mennesker køber mælkeskummere, en speciel kaffekværn og avancerede kaffemaskiner, så er det bare som om, at kaffen altid bliver en smule bitter? Eller.. den bliver i hvert fald ikke lige så god som på café.

Selvom det kan være et opdigtet fantasi, er der ingen tvivl om, at professionelle baristaer ved bedst – så her er forklaringen på, hvorfor cafékaffen bare altid er en smule bedre vores egen.

Kort sagt handler det om de teknikker, som baristaer mestre til at lave den perfekte kop kaffe, som spiller en væsentlig rolle for, hvor lækker en kop kaffe smager.

1. Baristaer har tonsvis af viden om at lave kaffe
"Ud over den viden, de færdigheder og den erfaring, professionelle baristaer har, er caféer også spækket med professionelt udstyr," siger Genevieve Kappler, 'ristemester' og brygningsekspertteknolog.

Det betyder, at der anvendes mere konsistens og præcision, når der brygges kaffe, som er en stor del af fremstillingen af ​​en kop af høj kvalitet. Den ideelle vandtemperatur til at brygge kaffe er for eksempel 91-95 grader. Meget få kaffemaskiner, du finder til hjemmebrug, kan nå den temperatur.

2. De bruger superfriske kaffebønner
De fleste caféer i topkvalitet bruger ekstremt friske (og friskmalede) bønner.

"Hvis du bare leder efter en god kop kaffe, vil den bedst smagende kaffe komme fra en café, der fokuserer på friske bønner af høj kvalitet," siger eksperten.

3. De rister deres kaffebønner in-house
Så hvad får kaffebønner til at kvalificere sig som superfriske? Det afhænger mest af, hvor nyligt de er blevet ristet. “Tommelfingerreglen er syv til 21 dage efter ristning, at kaffen er bedst; der er dog ikke en fastsat udløbsdato. Bare ved, at bønnerne vil miste smag over tid," har Makenzie Bryson Jackson, MS, en fødevareforsker, tidligere delt med Well+Good.

Sådan tager du din kaffe til næste niveau

Så hvordan kan du 'level up' dit kaffe-game derhjemme? At sikre, at dine bønner er friske, er det første skridt. For at lave kaffe i caféstyle derhjemme, skal du starte med det grundlæggende: Få gode bønner, der faktisk er friske. Du kan hente bønner fra en lokal specialrister eller endda bestille online

Du kan også investere i en god kværn. "Overvej at købe en god kafekværn som en Baratza eller en TIMEMORE," fortæller eksperten.

At have en god kværn giver dig mulighed for at male lige før brygning, hvilket sikrer, at bønnerne efterlades i den friskeste, hele bønnetilstand så længe som muligt før brygning.

Desuden tilføjer eksperten, at du ikke bør have mere kaffe ved hånden, end du kan indtage inden for en uge eller to.

Anbefalet til dig