Det sker der når du ikke får synet din bil

26/02/2020

Nanna Christina Smidt

Billedet af Vlado fra programmet Politijagt. Foto: Politijagt Dplay
De fleste vil gerne beholde deres bil, men alligevel er der mange, der ikke sørger for at få synet den i tide, og det kan koste den på sigt.

Mest læste i dag

 

I programmet Politijagt stopper de mange mennesker på vejene. I denne uges afsnit er der konflikter på vejene, og Vlado må virkelig sætte sig i respekt.

Vil tage bilen

I aftenens afsnit møder vi Vlado på en tankstation på Midtsjælland. Her har Vlado stoppet en mand der kører bil uden at have et kørekort. Vlado tæller nu sammen, om manden er taget så mange gange for det, at politiet skal tage bilen.

”En kørsel uden føreret. En kørsel uden føreret. Det er ikke så godt,” hører man Vlado sige i programmet Politijagt.

Han kan tælle sammen til tre kørsler uden føreret inden for tre år for manden, som han netop har stoppet.

Noget lort

Vlado konkluderer tørt, at så skal bilen beslaglægges. Hvilket føreren af bilen betegner som ”noget lort”.

”Så viser det sig, at han har tre kørsler i forvejen, og det betyder, at det her det er den fjerde, og da han er ejer af bilen, så skal bilen konfiskeres,” fortæller Vlado til kamararet.

Vlado forklarer manden, at han er nødt til at have bilen med ind, og at sagen vil blive afgjort i domstolene.

Vlado påpeger, at manden umiddelbart godt kender reglerne. Manden kendte sin risiko, og havde sat sig ind i reglerne.

”Jeg håber helt klart, at når vi konfiskerer kørerkortet, og når han får sanktionerne, at han forstår alvoren i det,” udtaler Vlado.

"Jeg afmelder nummerpladerne"

I en anden sag i denne uges afsnit, har en mand ikke fået synet sin bil. Eller det vil sige, at mandens chef ikke har sørget for det. Manden i klippet er hjælpsom, og søger for at betjenten får nummerpladerne.

”Nu gør jeg det, at jeg afmelder nummerpladerne,” konstaterer betjenten i klippet.

Herefter vil manden få en bøde.

Når man ikke får synet sin bil i tide, så får man nemlig først en bøde på 2000 kroner af Færdselsstyrelsen. Hvis man vælger ikke at betale den, så får man endnu en bøde på 2000 kroner. Hvis man vælger, at man heller ikke vil betale denne bøde, så tager politiet ens nummerplader.

”Han skal så komme hjem på en anden måde. Og her må chefen så sørge for, at de bliver hentet. Og også for den sags skyld, at bilen bliver transporteret hjem,” fortæller betjenten.

Sagen ender med at chefen skal betale en stor bøde. Bøden ender på 4000 kroner i bøde for det manglende syn. Derudover må bilen ikke køre på vejene før den er blevet synet.

Du kanse hele sagen på Dplay.

 

 

 

 

Anbefalet til dig