Dette er den mest populære kærlighedssang på Spotify: Kan du gætte hvilken?

14/02/2020

Christian Granhøj Skouboe

I anledning af Valentinsdag har Spotify undersøgt hvilke kærlighedssange, som deres brugere lytter til. Foto: Shutterstock
I dag er det Valentinsdag, og der er kærlighed i luften – og ikke mindst i musikken. For udover blomster og chokolade, er kærlighedssange populære den 14. februar, og rigtig mange Spotify- brugere laver deres helt egne playlister til Valentinsdag. Men hvilken kærlighedssang er egentlig den mest populære?

Mest læste i dag

I dag fejrer kærestepar over hele kloden, at de har været så heldige at finde hinanden. Luften sitrer af søde ord, blomster og chokolade. Og musik. For musik og kærlighed går også hånd i hånd, og nu afslører Spotify den mest afspillede kærlighedssang på streamingtjenesten. 

Med mere end 1,1 milliarder streaminger er John Legend’s ”All of Me” den kærlighedssang, som fleste Spotify-brugere har lyttet mest til. Et faktum, som Spotify baserer på følgende: 

”All of Me” er den sang, der er tilføjet flest gange til playlister med ordet ”kærlighed” i titlen. Og dem er der hele 75 millioner af. 

Sangen er den mest spillede blandt både mænd og kvinder på playlister, der er kaldt ”Valentinsdag”. 

”All of Me” er blevet tilføjet til mere end 29 millioner playlister. 

Siden sangen udkom i 2013, er antallet af streaminger steget med mindst 50 procent hvert år på Valentinsdag – i 2017 steg antallet af streaminger af ”All of Me” med hele 85 procent 14. februar. 

Ville udtrykke sine følelser

En forbløffet og beæret John Legend At sangen har så stor betydning for mennesker i hele verden gør indtryk på John Legend. 

”Sangens store indflydelse bliver ved med at forbløffe og inspirere mig. Jeg er så beæret over at vide, at vi har lavet en sang, der betyder så meget for så mange mennesker. Jeg skrev sangen for at udtrykke mine følelser for den kvinde, jeg elsker, da vi var ved at forpligte os til et helt liv sammen. Men de bedste sange udtrykker ofte både noget personligt og noget universelt på samme tid. Og jeg er taknemmelig for, at forelskede mennesker i hele verden kan relatere sig til sangen og har gjort den til deres egen,” siger John Legend til Spotify. 

Og Spotify-fans kan tilsyneladende ikke få nok af John Legend, der i 2019 blev kåret som den ”mest sexede mand i live” af magasinet People. Hans nye single ”Conversations in the Dark” er allerede blevet streamet mere end 10 millioner gange på Spotify siden den udkom sidste måned. 

Musik er en populær gave Musik er desuden blevet en konkurrerende romantisk gave til blomster og chokolade. I hvert fald hvis man kigger på Spotifys data.

Spotify har nemlig set en stigende trend blandt brugerne, der deler deres Valentinsdags-playlister med deres udkårne. Den 14. februar i 2019 blev dobbelt så mange playlister givet som gave i forhold til på Valentinsdag året før. 

Hvis du har brug for inspiration til din romantiske playliste, kan du dykke ned i playlisten ”Love Pop”, der er den mest fulgte kærlighedsplayliste på Spotify.

Du kan også tjekke disse 10 sange ud, der udgør top 10 over sange, der findes på Valentinsdags-playlister globalt: 

1. “All of Me” - John Legend

2. “Thinking out Loud” - Ed Sheeran 3.

“Just the Way You Are” - Bruno Mars

4. “I Will Always Love You” - Whitney Houston

5. “Can't Help Falling in Love” - Elvis Presley

6. “My Girl” - The Temptations

7. “Make You Feel My Love” - Adele

8. “Perfect” - Ed Sheeran

9. “I Don't Want to Miss a Thing - from "Armageddon" – Aerosmith

10. “I'm Yours” - Jason Mraz 

 

Anbefalet til dig