Disney-ansat med overraskende afsløring: Fedtmule er IKKE en hund

Underholdning
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det vil nok komme bag på de fleste, men Fedtmule er faktisk slet ikke en hund.

Mest læste i dag

Underholdsningsgiganten Disney har formået at skabe nogle af de mest elskede og mest sete tegneserier i verden, og særligt Mickey Mouses univers er blevet populært. 

Her møder man også karakterer som Anders And, Sorte Slyngel, Bjørnebanden og Fedtmule, og fælles for dem alle er, at de er såkaldte antropomorfe dyr - dvs. menneskeagtige dyr.

Mickey Mouse er for eksempel en mus, og Anders And er en and. 

Begge dele er rimelig tydeligt; både ud fra figurernes udseende og deres navn. 

Sværere er det dog at afgøre, hvad Fedtmule er for et dyr. 

Han ligner nemlig lidt en hund, men i 'Mickey Mouse'-universet har den elskede mus en kælehund ved navn Pluto, som går på alle fire, og som ikke kan tale, og flere Disney-fans har derfor gennem tiden påpeget, at Fedtmule - der går på to ben og kan tale - ikke kan være en hund. 

Teorien er dog aldrig blevet hverken be- eller afkræftet - indtil nu. 

Ifølge Unilad har manden bag den originale amerikanske Fedtmule-stemme, Bill Farmer, nemlig afsløret, om Fedtmule er en hund eller ej. 

Og det er han faktisk ikke. 

Til Yahoo! News har Farmer således afsløret, at Fedtmule - som hedder Goofy på engelsk - ikke er en hund, hvilket også er årsagen til, at han går på to ben, kan tale og ikke ligner en hund i ansigtet på samme måde som Pluto. 

"Pluto er en hund, men Goofy [red. Fedtmule] er tilsyneladende i hundefamilien på samme måde, som en ulv ikke er en hund, men den er stadig i hundefamilien," har han således afsløret og uddybet, at Fedtmule altså ér i hundefamilien, men at han ikke er en egentlig hund. 

'Men hvad er han så?' tænker du måske - og heldigvis har Farmer svaret.... Sådan da. 

Fedtmule er nemlig ikke noget bestemt dyr. "Jeg tror, at 'Canis Goofus' er den tekniske latinske betegnelse for det, Fedtmule er. Han er bare Fedtmule," har Farmer således forklaret. 

Fra Dippy Dawg til Goofy

Fedtmule optrådte første gang i 1932 som en birolle i filmen 'Mickey's Revue', og han er siden blevet en populær og højt elsket karakter, som har medvirket i et utal af film og tegneserier siden, ligesom der endda er lavet film med Fedtmule i hovedrollen. 

I 1932 optrådte han under navnet Dippy Dawg, men hans navn blev hurtigt ændret til Dippy the Goof, og efter kortfilmen 'Goofy and Wilbur' fra 1939 blev han blot kaldt Goofy (på dansk; Fedtmule). 

Bill Farmer er den originale amerikanske stemme bag Fedtmule og faktisk også bag Plutos gøen. 

På dansk er det skuespilleren Johan Vindem, der oftest har lagt stemme til Fedtmule. 

Lars Thiesgaard, Timm Mehrens, Martin Brygmann og Jesper Klein har dog også lagt stemme til den elskede figur i enkelte film/tegneserier.

Anbefalet til dig