Disneyklassikere forbudt: Nu kan børn ikke længere finde dem på Disney+

28/1/21 12:00

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
En række af de gode gamle Disneyfilm er nu blevet fjernet fra børneprofiler, på streamingtjenesten Disney+.

De fleste af os har sikkert set rigtig mange af  de gamle klassikere fra Disney, som eksempelvis Peter Pan og Aristocats - de fleste af os kan sikkert også huske den fortryllende middag for de to hunde, Lady og Vagabonden, hvor der med stjerner i øjnene blev delt en omgang spaghetti i en baggård. Eller de små killinger og deres mor Duchess, bliver kidnappet af den onde butler Edgar og kørt langt væk fra deres hjem. 

Men skulle dit barn pludselig få lyst til at se dem, er det altså ikke længere muligt for barnet, selv at finde dem hvis de bruger en børneprofil. Det skriver TV 2.

Den populære streamingtjeneste har nemlig lavet et filter, som gør at indhold med racistiske stereotyper er utilgængelige for børn. 

Findes stadig

Hvis du derimod logger på som voksen bruger, så kan du stadig finde de gamle film som Peter Pan, Aristocats, Lady og Vagabonden, Dumbo og Junglebogen. Disney+ mener nemlig at voksne er bedre til, at sætte filmens indhold i kontekst. 

Tidligere har der allerede været en "mærkat" på visse film, som eksempelvis Lady og Vagabonden, hvor der står at programmet indeholder negative skildringer og/eller uaceptabel behandling af mennesker eller kulturer.

"Disse stereotyper var fejlagtige dengang og er fejlagtige nu. I stedet for at fjerne dette indhold ønsker vi at anerkende dets skadelige indvirkning, tage ved lære af det og fremme dialog, så vi kan skabe en mere inkluderende fremtid," skriver Disney+.

Så skal du finde disse gamle klassikere, så skal det altså i fremtiden være på en voksenprofil, på Disney+.

Filmene er ikke blevet fjernet, da de ikke betragtes som problemtatiske i forhold til indholdet.