Disse 10 artister skal dyste i Dansk Melodi Grand Prix 2019

31/01/2019

Helge Rahbek

Værterne til årets Melodi Grand Prix: Kristian Gintberg og Johannes Nymark. Foto: DR/Agnete Schlichtkrull
De 10 artister, der skal dyste om sejren ved Dansk Melodi Grand Prix 2019 i Jyske Bank Boxen i Herning, er netop blevet offentliggjort.

Mest læste i dag

Feltet til årets Melodi Grand Prix tæller både artister, der er vant til rampelyset, og andre, der står på den store scene for første gang. Blandt årets sangskrivere kan der også både nye og rutinerede navne.

 

Blandt de etablerede navne finder man duoen Julie & Nina, der består af Julie Berthelsen og Nina Kreutzmann Jørgensen. Gruppen Humørekspressen tæller også nogle scenevante navne i Søren Schou og Christian Kroman, kendt som henholdsvis Pharfar og Klumben, samt Peter Lützen, som er guitarist i bandet Panamah. Gruppens sidste medlem, Chapper, vil mange genkende fra hans tid som vært på en lang række børne- og ungdomsprogrammer på DR.

34-årige Leeloo er også at finde blandt de erfarne af artisterne. Hun har blandt andet turneret med sin egen musik i USA og Europa, ligesom hun har ageret turnéopvarmning for Sanne Salomonsen.

To andre af årets artister er nok bedst kendt fra deres tilstedeværelse på tv-skærmen. 31-årige Jasmin bagte sig i efteråret 2018 hele vejen til finalen i DR's ’Den store bagedyst’, mens 23-årige Sigmund blev kendt for sin deltagelse i 2018-udgaven af 'X Factor', hvor han nåede semifinalen.

Blandt årets artister finder man ligeledes etablerede navne fra den danske musicalscene. 25-årige Rasmus Faartoft og 37-årige Teit Samsø er begge uddannet fra Musicalakademiet på Den Danske Scenekunstskole i Fredericia og har medvirket i en lang række danske musicals.

Årets Grand Prix-felt tæller også nogle helt nye ansigter: 33-årige Marie Isabell, der blev opdaget gennem Instagram, årets yngste deltager, 20-årige Leonora, som er tidligere eliteskøjteløber, men nu i stedet fokuserer på sin passion for sang og musik, samt 23-årige Simone Emilie, der er studerende og bruger al sin fritid på musikken. Hun har i sin gymnasietid turneret verden rundt som sopransolist i Sankt Annæ Gymnasiums pigekor.

Blandt de i alt 31 sangskrivere til Dansk Melodi Grand Prix 2019 er der ni navne, man måske kan genkende fra tidligere års Grand Prix’er. Heriblandt Lise Cabble, som er co-writer på tre sange, samt Christoffer Stjerne og Fredrik Sonefors, som hver er co-writer på to sange.

DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, glæder sig til at præsentere årets 10 artister for danskerne.

- Jeg tør godt love, at det igen i år bliver et fantastisk show. Vi har en række utroligt dygtige sangskrivere repræsenteret, samt et felt af artister med den helt rigtige blanding af erfaring og ungt talent. Der er noget for enhver smag, så jeg glæder mig helt vildt til, at vi igen kan blænde op for en kæmpe grandprixfest for hele Danmark, siger Jan Lagermand Lundme.

Lyt til årets 10 sange lige nu på dr.dk/grandprix. Og fra den 1. februar kan sangene også streames via alle musiktjenester.

Grandprixfesten rykker til Herning for femte gang

For femte gang i historien er Herning vært for Dansk Melodi Grand Prix, når Jyske Bank Boxen den 23. februar danner ramme om showet, der i år har Kristian Gintberg og Johannes Nymark som værter. De vil guide seere og publikum sikkert gennem aftenens ti optrædener.

I Herning glæder man sig meget til igen at være værter for Danmarks største sangkonkurrence, og forberedelserne er allerede i fuld gang. Borgmester i Herning Kommune, Lars Krarup, udtaler:

- I Herning Kommune har vi efterhånden en del gode erfaringer med at være Grand Prix By, og igen i år sætter vi alle sejl til for at skabe den helt rigtige Grand Prix-stemning, så vi glæder os helt vildt til at byde danskerne velkommen til Herning Kommune til både Melodi Grand Prix og MGP, siger Lars Krarup.

I dagene op til Melodi Grand Prixet kommer der til at foregå en lang række aktiviteter i Herning. Her kan nævnes, at der den 1. februar åbner en ny udstilling på Tekstilmuseet, hvor kjoler fra Grand Prix-historien kan nærstuderes. Her kan Birthe Kjærs røde kjole og meget mere tages i nærstudie i særudstillingen 'Glitter, glimmer og pailletter', hvilket går fint i tråd med, at Herning i mange år var drevet af tekstilindustrien.

Som et led i Grand Prix-forberedelserne er Hernings 1.500 elever i 0. og 1. klasser i gang med at lære en særlig Grand Prix-dans, og fredag 22. februar vil tusindvis af elever på kommunens folkeskoler starte dagen med Grand Prix-fællessang. Blandt andre aktiviteter kan nævnes projektet ”Dansevisen – hvor du ønsker det, danser vi hen”, der er danse-arrangementer med Grand Prix-musik på seks aktivitetscentre for ældre.

Så afholdes der en popquiz, hvor alle landsbyer kan komme med hold, der dyster i Grand Prix-viden, ligesom værtsbyen lancerer en app, hvor du kan ”fange” Grand Prix-sange med mobiltelefonen rundt i hele kommunen og dyste om Grand Prix-præmier.

Billetter til Dansk Melodi Grand Prix 2019 i Jyske Bank Boxen kan købes på www.drbillet.dk

Dansk Melodi Grand Prix 2019 – artister og sangskrivere

Sang nummer 1: ’Anywhere’

Solist: Simone Emilie (23 år, opvokset på Vesterbro i København, bor på Frederiksberg)

Tekst og musik: Jeanette Bonde, Fred Miller og Fredrik Sonefors.

Sang nummer 2: ’Kiss Like This’

Solist: Jasmin Gabay (31 år, opvokset i København, bor i Søborg)

Tekst og musik: Lise Cabble, Clara Sofie Fabricius og Fredrik Sonefors.

Sang nummer 3: ’Hold My Breath’

Solist: Rasmus Faartoft (25 år, født i Herning, bor i København)

Tekst og musik: Martin Skriver, Tim Schou, Thomas Agerholm, Sebastian Owens, Benjamin Rønn og Marcus Elkjer.

Sang nummer 4: ’Dancing with You in My Heart’

Solist: Marie Isabell (33 år, fra Amager i København)

Tekst og musik: Greg C. Curtis, Miguel Garcia, Petrus Wessmann og John Ballard.

Sang nummer 5: ’Say My Name’

Solist: Sigmund (23 år, opvokset i Sørvad ved Holstebro, bor i København)

Tekst og musik: Christoffer Stjerne og Abigail F. Jones.

Sang nummer 6: ’Dronningen af baren’

Solist: Humørekspressen (Søren Schou, Christian Kroman, Chang Il Kim & Peter Lützen, alle fra København)

Tekst og musik: Søren Schou, Christian Kroman, Chang Il Kim og Peter Lützen.

Sang nummer 7: ’League of Light’

Solist: Julie & Nina (Julie Berthelsen, 39 år, & Nina Kreutzmann Jørgensen, 41 år, begge opvokset på Grønland)

Tekst og musik: Julie Berthelsen, Nina Kreutzmann Jørgensen, Marcus Winther-John og Joachim Ersgaard.

Sang nummer 8: ’Step It Up’

Solist: Teit Samsø (37 år, opvokset i Holeby på Lolland, bor i Fredericia)

Tekst og musik: Christoffer Stjerne, Lise Cabble og Nanna Larsen.

Sang nummer 9: ’Love Is Forever’

Solist: Leonora (20 år, er opvokset og bor stadig i Hellerup nord for København)

Tekst og musik: Lise Cabble, Melanie Wehbe og Emil Lei.

Sang nummer 10: ’That Vibe’

Solist: Pernille Leeloo (34 år, opvokset i Aabenraa, bor i Gentofte nord for København)

Tekst og musik: Laurell Barker, Ludvig Hilarius Brygmann og Maria Marcus.

Anbefalet til dig