Disse frugter og grøntsager bør du aldrig skrælle

08/02/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
"Vitaminerne" sidder i skrællen. Har vi ikke allesammen hørt det?

Mest læste i dag

Du laver aftensmad og er lige ved at række ud efter kartoflerne. Får du også fat i en skræller? Hvad hvis vi fortalte dig, at dette er en ernæringsmæssig bommert af episke proportioner, og du i bund og grund smider den mest værdifulde del af dine produkter i skraldespanden?

MindBodyGreen skriver, at der er mange typer skræl, man kan spise, men der er også nogle, man ikke kan spise. Skrællen på en avocado, mango og cantaloupe, for eksempel, er uspiselig. Her er lidt vejledning om den skræl du kan spise, og som har et højt fiberindhold:

1. Kartoffel
Hele 30-40% af kartoflens fibre sidder i skrællen, så det vil du ikke smide det væk. Du kan nøjes med at skrubbe kartoflerne rene for jord, og derefter kan du faktisk bruge dem helt som du plejer. Du kan mose dem, bage dem, stege dem. And the list goes on.

2. Kiwi
Ja, man kan spise skrællen på ​​en kiwi. Hvis du spiser skrællen, får du 50 % flere tarm-elskende fibre, end hvis du spiser kødet alene. Hvis du er ny i dette, kan at du vaske skrællen først for at reducere kiwiens pelsede tekstur. Sørg for at fjerne de ru ender. De er teknisk set spiselige, men det er ikke en rar fornemmelse.

3. Æbler
Omkring 45% af et æbles fibre findes i skrællen. Æbleskræl har også et højt indhold af pektin, hvilket er fantastisk for tarmsundheden. Skyl dem godt under vand og gnub dem med en klud for at fjerne eventuel ydre voks. Derefter hak, bid eller spis, som du vil. Du kan endda lade skrællene blive siddende til æblekage!

4. Gulerødder
Lad være med at skrælle dine gulerødder. Ja, skrællen kan være lidt bitter, men du smider fibre plus en bunke vigtige næringsstoffer ud. Bare skyl dem under vand, skær eventuelle overfladepletter af, og du er good to go.

5. Broccoli
Stænglerne på en broccoli er højere i fiberindhold end i selve buketterne, men disse bliver ofte også smidt væk. For at bevare dem skal du skære eventuelle brune stykker af enderne på din broccoli, hakke stilken og bruge den, når du tilbereder dine buketter. Det smager skønt!

Anbefalet til dig