Disse ting må du aldrig hælde ud i vasken

18/05/2023

Ida Hansson

Din vask, bruser etc., er altså ikke magiske skraldehuller.

Mest læste i dag

Vi kan godt lide at tænke på et afløb som en slags magisk hul, der får tingene til at forsvinde. Hvor praktisk det end ville være, er det desværre ikke sådan, de fungerer - inklusive dem, der er fastgjort til køkkenvaske med affaldsbortskaffelse, badekar og brusere.

For at undgå at tilstoppe dit afløb eller kontakte en professionel VVS'er til at håndtere situationen, er her et par eksempler på ting, du ikke bør hælde ud i vasken derhjemme - også selvom det er den nemmeste måde at slippe af med det på.

Disse ting bør du ikke hælde ud i vasken.

Fedt og olie

Uanset om det er fedtrester fra madlavningen, eller olie, du har opdaget, er blevet harsk, så hæld det ikke i afløbet. Selvom det er i flydende form, så kan det stadig forårsage eller bidrage til tilstopninger, der kan forårsage kaos i hele systemet.

Kattegrus

Dette burde være en selvfølge, men kattegrus skal ikke i afløbet - heller ikke selvom det er den skyllebare slags. Det skriver lifehacker.com.

Det kan ikke kun forårsage store blokeringer i dine rør, men det kan også forurene din vandforsyning.

Pottejord

Det kan være praktisk at give planterne derhjemme nu jord, eller udføre andet indendørs havearbejde i vasken, badekarret eller brusebadet, men hvis der er en risiko for, at noget pottejord kan ende med at havne i afløbet, så find et andet sted at håndtere det.

Først og fremmest er jord meget tættere, end det ser ud til, hvilket betyder, at det nemt kan tilstoppe rør. Også, hvis noget sætter sig fast dernede, kan det få dit afløb til at lugte rigtig dårligt.

Kaffegrums

Kaffegrums bør virkelig ikke havne i dit afløb. Det skyldes, at vand får det til at klumpe sammen, og over tid kan det bygge sig op og føre til blokeringer. Brug det i stedet for i din have.