Disse ting må du aldrig putte i din blender

25/1/23 05:39

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det er nemt og lige til at smide ting ned i en blender - men tænk dig om inden du gør det.

Blendere er at finde i de fleste køkkener i disse dage. Uanset om de er i fuld størrelse eller mere kompakte, bruges disse apparater oftes til at lave smoothies og til at blande saucer og dips.

Selvom der er masser af kraft i motoren, er der faktisk visse ting, som selv de bedste blendere ikke bør blande.

Tro det eller ej, selv blendere har en grænse for, hvad de kan og ikke kan blande. Derfor bør du være opmærksom på de ingredienser, som ikke kun vil gøre det svært for din blender - men som faktisk også kan beskadige selve blenderen, hvilket fører til dyre reparationer. Det skriver Tomsguide.

1. Frosne fødevarer
Vær altid forsigtig, når du blender frosne fødevarer, især når du bruger en betydelig frossen ingrediens. Dette kan være så svært at blende, at det faktisk kan beskadige komponenter i apparatet.

2. Varme væsker
Mens blendere bruges til at blande hjemmelavet suppe, skal du altid holde varme væsker væk fra dette apparat. Sørg for, at din blender er designet til at klare den temperatur, du har til hensigt at blende, da dette kan variere.

3. Kaffebønner
Du kan antage, at din blender kan fungere som en kaffekværn, men der er en grund til, at de er to forskellige apparater. Selvom du måske opnår malet kaffe til et vist niveau, når du blander kaffebønner, er denne ingrediens hård nok til, at den vil sløve knivene.

4. For meget væske
Der er en grund til, at din blender kommer med et maksimummærke på beholderen. Fyld den højere end dette, og du risikerer at overbelaste motoren samt potentiel lækage. I det mindste vil indholdet ikke være jævnt blandet. Sørg for at holde fast i din blenders minimums- og maksimumkapacitetsniveauer for at holde den fungerende, sikker og effektivt.

5. Alt med stærke lugte
Overvej også aromaerne fra dine blandede ingredienser. Stærke aromaer, såsom hvidløg og chili, kan nemt 'sætte sig fast' i din blender, især hvis du har en model med en plastikbeholder.

Problemet er, at sådanne lugte kan overføres til den næste opskrift, så det betyder, at den effektivt er forurenet, før du overhovedet er begyndt.