DR afslører: Så højt bliver niveauet i Bagedysten på lørdag

21/10/21 13:31

Julie Møller

Her ses de dygtige amatørbagere, der stod klar, da 10. sæson af Bagedysten blev skudt i gang. Foto: Agnete Schlichtkrull.
Der er ingen tvivl om, at niveauet bliver højt. Det afslører DR i en foromtale af det kommende afsnit.

10. sæson af ‘Den store bagedyst’ er lige nu i gang på DR 1. To personer har allerede forladt konkurrencen, og på lørdag må seerne siger farvel til endnu en deltager.

Der er ingen tvivl om, at niveauet bliver højt. Det afslører DR i en foromtale af det kommende afsnit. 

“‘Det er jo nærmest finale-niveau’, udbryder dommerne Katrine og Markus ved bedømmelsen af de særdeles farverige og smukke mesterværker. Der er brug for både præcision, rolige hænder og en kreativ idé, når de 8 deltagere skal kreere mosaikker af småkager,” indleder DR omtalen, der peger på, hvad seerne kan glæde sig til.

Udover mosaikker af småkager, så er den hemmelige udfordring i ugens afsnit udviklet af en tidligere vinder af ‘Den store bagedyst’ - med et stort talent for former og farver, skriver DR.

Bagedyst-dommer hædret

Det er ikke kun i Danmark, at ‘Den store bagedyst’ er et hit. I England lyder det “on your marks, get set, bake,” når deltagerne bliver kastet ud i hemmelige udfordringer og krævende mesterværker, og det er faktisk også herfra, at programmet stammer fra.

Tv-konceptet kommer fra den britiske public service-station BBC og har den oprindelige titel 'The Great British Bake Off'. Her her 86-årige Mary Berry været en del af dommerpanelet i seks år, og onsdag modtog hun en særlig hæder.

Det kan du læse mere om her: