DR-kendis om søn: Han er født med tre nyrer

Foto: Shutterstock.

Den første tid har ikke været uden bekymringer for Jasmin Gabay.

"Og så var vi en til. Vores hjerter flyder over! 7/7 er også en flot fødselsdag.”

Sådan lød det i et opslag på Instagram tidligere på året, da Bagedyst-stjernen Jasmin Gabay afslørede, at hun var blevet mor igen.

Men den første tid har ikke uden bekymringer. Det fortæller hun i interview med ALT for damerne.

Faktisk var det allerede midtvejs i graviditetet til en scanning, at hun sammen med sin mand, Niclas Bardeleben, fik at vide, at der var noget galt med drengens nyre.

Jasmin Gabay var med i Den store Bagedyst på DR1 i 2018. Foto: DR.

"Det var svært at gå og vente uden at vide, hvad der kom til at ske, og uden at kunne handle. Da lille Elias endelig kom til verden, viste det sig, at han er født med tre nyrer i stedet for to og har en underliggende nyresygdom, der betyder, at han skal være i konstant behandling med penicillin for at forebygge urinvejsinfektioner, der kan være farlige for ham,” forklarer Jasmis Gabay om sønnens sjældne nyresygdom. 

Indlagt med stressudløst depression

På Instagram har Jasmin Gabay ærligt fortalt om forløbet, og hun har ikke lagt skjul på, at det ikke har været den letteste start for familien. 

Tilbage i august blev Niclas Bardeleben, Jasmins mand, indlagt.

“Udover showet med Elias’ nyrer, blev Niclas indlagt. Han bad om at lande i det selv, før jeg fortalte om det herinde. Det har jeg selvfølgelig respekteret. Niclas blev indlagt med stressudløst depression. Han er indlagt endnu, men heldigvis så meget i bedring, at vi kan gå ture sammen,” fortalte hun i et opslag. 

Der er især én særlig grund til, at Jasmin vælger at dele de personlige historier. Den omsorg og hjælp som hun møder online, er vigtig, har hun fundet ud af. Den gør, at parret føler sig knap så alene i den svære situation.