DR melder ud: Fællessang fjernes

11/03/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Agnete Schlichtkrull / DR.
Nu må Fællessang vige pladsen.

Mest læste i dag

Hvis du sidder klar til at se Fællessang i morgen aften, så kan du godt forberede dig på at blive skuffet. I morgen sendes der i stedet et andet program - et program som tidligere har vakt stor begejstring hos danskerne - nemlig programmet Prins Joachim fortæller om vores tro.

Dog bliver du ikke helt snydt for Fællessang, men du skal i stedet være klar i aften. I dag er det nemlig præcis ét år siden at Mette Frederiksen lukkede Danmark ned - og det bliver nu markeret. I den forbindelse sendes Fællessang i stedet i dag.

Værten Johannes Langkilde og komponist og musiker Katrine Muff tager seerne med på en tur gennem nogle af de smukkeste øjeblikke af ’Fællessang’ fra det forløbne år, lover DR i en pressemeddelelse. 

Det bliver med både fællessang, tilbageblik og musikalske gensyn. Det er sæsonens sidste ‘Fællessang’, og programmet kommer blandt andet til at indeholde et gensyn og genhør med Lars Lilholt og 'Kald det kærlighed'. Han var med til at åbne ‘Fællessang - hver for sig’. Nu gør han det igen. I en baggård i Aarhus med beboerne på kor. Igennem det seneste år har mange drømt om 'Lyse Nætter', og i aftenens udgave af Fællessang synger Alberte Winding selv for.

“Vi er alle i en situation lige nu, hvor det er vigtigere end nogensinde, at vi har et anker og et rum, hvor vi kan læne os tilbage og deles om den smukke poesi, der findes i fællessangene – både når de sætter ord på svære tider, længsel eller vores håb for fremtiden. Den mulighed har vi i ’Fællessang - hver for sig’, hvor vi sammen kan få afløb for de mange forskellige stemninger, der fylder hos os hver især.,” lød det fra Katrine Muff tilbage i januar.

DR’s markering af årsdagen for nedlukningen

Det er ikke kun Fællessang, der kommer til at markere årsdagen for nedlukningen.

Fra klokken 19.05 til 20.00 sendes ’Aftenshowet – et år med corona’, og fra klokken 21.25 til 21.55 er ’Lægens Bord: Sådan kommer vi videre’ på skærmen. 

Du kan se hele oversigten over DR’s markering af årsdagen for nedlukningen her. 

 

Mest læste

Anbefalet til dig