DR slår fast: Det bliver ikke til noget

18/12/21 05:45

Julie Møller

Foto: Shutterstock.
For andet år i træk er det på grund af corona ikke muligt at gennemføre.

Siden begyndelsen af 00'erne har den årlige hyldest af de største danske idrætspræstationer været afviklet lige efter nytår med op mod 10.000 feststemte tilskuere og en million tv-seere på DR.

Men i år bliver det ikke til noget. 

Det betyder, at det er andet år i træk, at det på grund af corona ikke er muligt at gennemføre den traditionsrige sportsgalla i Jyske Bank Boxen i Herning.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Beslutningen om ikke at gennemføre ’Sport 2021’ som planlagt lørdag den 8. januar kommer, efter der i går politisk er blevet indført en række nye tiltag, der skal bremse spredningen af corona herunder nedlukning af lokaliteter som Jyske Bank Boxen, skriver DR.

"Vi er utroligt kede af, at ’Sport 2021’ ikke kan gennemføres i Herning, som vi alle havde set frem til og inderligt håbet på efter sidste år, hvor vi heller ikke kunne afvikle det i Jyske Bank Boxen. Men med de nye tiltag mod spredning af corona kan det ikke længere lade sig gøre at gennemføre et så stort arrangement med et tusindtalligt publikum, masser af idrætsudøvere og medvirkende," siger underdirektør Anders Kern Boje, der er ansvarlig for sporten i DR og tilføjer:

Foto: Shutterstock. 

Foto: Shutterstock. 

"Det er dog stadig vores ambition at fejre de mange fantastiske sportspræstationer i 2021 og uddele sportspriser, men hvornår og hvordan ved vi endnu ikke. Allerede nu arbejder vi på højtryk for et alternativ."

Vender stærkt tilbage

Showet er et samarbejde mellem DR, MCH, DIF, Team Danmark og Sport One. 

Hans Natorp, formand DIF, er ikke i tvivl om, at showet nok skal vende stærkt tilbage.

"Det har været et formidabelt sportsår, og i DIF er vi utrolig stolte af alle de imponerende præstationer, som danske atleter har leveret til OL, PL og internationale mesterskaber. Vi havde glædet os til at hylde dem alle sammen ved den storslåede sportsgalla og sender mange gode tanker til både atleterne og alle andre, som havde glædet sig til at være med i Herning. Vi ser frem til at vende stærkt tilbage om et års tid," udtaler Hans Natorp.