DR varsler stor ændring

05/4/22 09:11

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu er der ændringer på vej hos DR.

DR lavede 1. april en joke med at man nu skiftede navn til TV 1, som er navnet på DR’s pendant i den storhittende serie ‘Borgen’.

Det var dog netop blot en aprilsnar og derfor ikke sandt. Men der er dog ændringer på vej.

DR lancerede i begyndelsen af 2013 kanalen ‘DR3’, som primært henvender sig til det yngere publikum. Kanalen har haft fin succes, men nu er det slut med at se DR3.

DR vil nemlig omprioritere, og det betyder en lukning af DR3. DR vil tilpasse sig et mediebillede, hvor unge i mindre grad skelner mellem tilbud på lyd og tv, lyder det. 

Derfor skal det nye P3 fremover både levere podcast, radio, indhold til sociale medier og tv. P3 er pt - og har altid været en radiokanal.

Vil tage tid

Ifølge ledende redaktionschef i DR Ung, Malene Birkebæk, er ændringen dog noget, der kommer til at tage en god rum tid. 

"Det er en kæmpe øvelse at samle to så store og succesfulde brands. Vi vælger at videreføre P3-navnet, som i forvejen er stærkt og favner bredt, men indholds- og genremæssigt kommer det med tiden til at få et nyt udtryk. Det her er kun startskuddet, og derfor vil det også tage et stykke tid, før den fulde karakter af det nye P3 afspejler sig i det indhold, der når ud til brugerne", siger Malene Birkebæk i pressemeddelelsen ifølge Ekstra Bladet.

Hvad ændringen præcist kommer til at betyde for det indhold, DR leverer til unge, bliver ikke nævnt direkte i pressemeddelelsen.

Det oplyses dog, at man fremover vil satse på, at programmer og temaer skal udkomme på tværs af DRTV, podcast, dr.dk, radio og sociale medier, hvorfor at en decideret kanal altså vil blive overflødig. 

"Vi oplever en massiv konkurrence om de unges opmærksomhed, og de eksponeres for stakkevis af indhold fra udenlandske streamingtjenester. Derfor er ambitionen at skabe et entydigt dansk ungetilbud, der harmonerer med medievanerne i en digital tidsalder", siger Malene Birkebæk.

DR3 blev som sagt lanceret som flowkanal i 2013, men i 2020 blev kanalen nedlagt som flowkanal og overgik til udelukkende at levere indhold til DRTV.

I fremtiden vil det altså være P3, som skal stå for dette.