Dronning Margrethe afslører: Her holder jeg jul i år

02/11/21 14:17

Henrik Rothenbücher

Foto: Christian Klindt Sølbeck/Ritzau Scanpix
Hendes majestæt dronning Margrethe den 2. fortæller til en pressekonference, hvor hun holder jul i år.

Hvis man ønsker at få sig et glimt af Danmarks dronning i løbet af juletiden, så skal man befinde sig i den rette del af landet.

Den del er mere præcist Østjylland, for det er nemlig i Aarhus, at dronningen ventes at holde jul.

Dette afslører hun ved en pressekonference i dag tirsdag forud for genpremieren på Snedronningen, hvor det altså er dronning Margrethe, der har stået bag både scenografi og kostumer.

Billed-Bladet var til stede under pressekonferencen, og her spurgte de hendes majestæt, hvor hun forventer at holde jul.

Til dette stillede Margrethe med et smil spørgsmål til, hvad det havde med balletten at gøre, men til sidst gav hun alligevel efter:

“Det har ikke ret meget med balletten at gøre, vel? Altså andet end, jo, vi har et juletræ i balletten, fordi vi forestiller os, at det tidspunkt, hvor vi bliver introduceret til Gerda og hendes bedstemor og Kay sker lige ved juleaften, og hun er ved at pynte juletræ. På den måde har vi trukket julen ind. Og så foregår det i vintersammenhæng, så på den måde får det også en sammenhæng med jul,” sagde dronningen ifølge Billed-Bladet til pressekonferencen, inden hun fortsatte:

“Jeg regner med at være på Marselisborg i år,” afslørede hun.

Dronningen holder dermed ved traditionen om at fejre julen i det Østjyske. Forrige år var hun ligeledes på Marselisborg i Aarhus, selvom der længe var spekuleret i, om hun ville holde det andetsteds på grund af corona.