Dronning Margrethe hyldes: Nu kan danskerne købe billet

17/1/22 05:55

Julie Møller

Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix.
Billetsalget er startet.

En ny musical skal hylde dronning Margrethe.

Musicalen, der har fået navnet ‘MARGRETHE’, er historien om dronningens liv fra hendes fødsel, under Besættelsen i 1940, til i dag. 

Det oplyser Mikkel Rønnow Musicals i en pressemeddelelse. 

Premieren finder sted den 23. juni 2023 på Det Kongelige Teater, Gamle Scene, og senere på sommeren opføres forestillingen på Odeon i Odense som en del af H.C. Andersen Festivals fra den 17. august og i Musikhuset Aarhus fra den 29. august under Aarhus Festuge, og der kan allerede nu købes billetter til musicalen.

Foto: PR Mikkel Rønnow Musicals.

Foto: PR Mikkel Rønnow Musicals.

“Det har været en flerårig drøm for os at skabe en ny, national musical om vores enestående monarki. Med H. M. Dronningens imponerende 50-års regentjubilæum kunne der ikke være en bedre anledning til at skabe en forestilling om hendes exceptionelle liv og virke. Det kunstneriske hold er i fuld gang med udviklingen af forestillingen, og vi ser virkelig frem til at invitere hele Danmark med i teatret til denne helt særlige oplevelse,” udtaler Mikkel Rønnow, der i samarbejde med H.C. Andersen Festivals og Toca Records producerer musicalen. 

Hvem skal spille dronningen?

Rollen som dronning Margrethe spilles af hele fire skuespillerinder i forskellige aldre. Hele castet vil blive præsenteret på et pressemøde i løbet af foråret, skriver Mikkel Rønnow Musicals.

'MARGRETHE' er skrevet og komponeret af de danske musicalmakkere - trioen Thomas Høg, Lasse Aagaard og Sune Svanekier, der sammen tidligere har skabt ‘Skammerens Datter’, ‘Jordens Søjler’, ‘Vildheks’ og senest ‘Den Evige Ild’.