Du har kogt pasta forkert hele dit liv: Sådan skal du egentlig gøre

04/12/22 07:21

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Tilberedning af pasta virker ret ligetil. Noget de fleste kan mestre - tror de.

Men ifølge eksperter er dette langt fra tilfældet – og det viser sig, at der er et nemt pastatrick, der også hjælper dig med at skære ned på energiregningen.

Et af Italiens største pastamærker, Barilla, fortalte, hvordan man kan koge pasta i kun to minutter, slukke for varmen, lægge låget på igen og lade det fortsætte med at koge "passivt" i vandet. Det skriver The Sun.

Ikke alene vil dette begrænse CO2-udledningen med op til hele 80 procent, tilberedningsmetoden fremmes også som en måde at spare energi - og penge på.

Eksperterne bemærkede, at der serveres omkring 400 millioner portioner pasta hver eneste dag - og hvis de fleste af os benyttede 'passiv' madlavning, ville det have en betydelig indvirkning på miljøet.

Og selv anerkendte kokke, såsom Gennaros Limoni, har prøvet metoden og hævdet, at den virker.

"Min eneste pointe ville være at reducere ventetiden med et par minutter, så den er perfekt 'al dente'. Hvis det betyder at spare CO2-udledning, så er jeg helt for det," han tilføjede.

Det er dog ikke alle, der er blevet solgt - og Francesco Mazzei, den italienske kok-mæcen på Sartoria i Mayfair, er en af ​​dem.

"Hvis du vil spare energi, skal du bare lave noget andet," sagde han.

For nylig delte en anden madelsker et hack for at spare penge, når de tilberedte dette karboliske måltid - men folk var ret så splittede.

En kyndig kvinde ved navn Brooke Smith tog til Facebook-gruppen Extreme Couponing and Bargains UK-gruppen og delte sit smarte pengebesparende hack til madlavning af pasta.

Ved siden af ​​et før- og efterbillede skrev kvinden: "Når jeg har pasta til te, putter jeg pastaen i vand om morgenen, og når det kommer til at lave te tager det kun 5 minutter at varme op, da pastaen allerede er blød."

Men til hendes store overraskelse vakte hendes bedste trick en del opsigt online.

"Bliver det ikke stivelsesagtigt og slimet?" spurgte en.

"Ukogt pasta er en E.coli risiko. Det samme som råt mel," skrev en anden.