Du har lavet te forkert hele dit liv: Derfor skal du ikke bruge kogende vand

Af: Ida Hansson

|

22/04/2023

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
At lave te er nemt, er der nok mange der tænker. Og bevares- det er det skam, men du har alligevel gjort det forkert.

Lige nu læser andre også

En te-ekspert har sagt, at mange mennesker laver deres te helt forkert, da der er et trick til at lave den perfekte kop te i ægte britisk stil.

Ifølge te-guruen gør du det helt forkert, hvis du putter te i først. 66-årige Jane Malyon driver et firma, der sælger afternoon tea, og har prøvet hundredvis af forskellige teer samt scones, marmelade og de berømte trekantssandwich.

Hun holder også foredrag om, hvordan man nyder den perfekte britiske te, og delte et par af sine bedste tips til at nyde den perfekte kop te.

Eksperten tilføjede, at du aldrig må koge eller 'genopkoge' dit vand. Hun mener også, at man kun bør dyppe en kiks, når man befinder sig i privaten - og hun er fast besluttet på, at te smager bedst, når den laves i en tekande. Det skriver Daily Star.

For at lave den perfekte kop te siger eksperten, at du skal bruge en tekande og løse blade.

Jane sagde endda også, at det ikke kun handler om slutresultatet, men om "ritualet" ved at lave teen, og at gøre det på den måde også får den til at smage bedre. Ja, briterne forstår virkelig at kæle for deres te.

"Hvis du kan, så opvarm først gryden, før du putter tebladene i. Rør lidt vrundt, så det er varmt og dampende for den bedste smag," tilføjede hun.

Jane hævdede også (overraskende nok), at du faktisk ikke skal vente på, at vandet koger før du hælder vandet i din kop.

I stedet skal du tage det lige før vandet koger – eller vente og bruge den lige efter – for at undgå skoldning af bladene.

En anden fejl mange begår er, at man koger vandet op igen- efter at det har kogt. Det er en dårlig idé. Når den har kogt er ilten nemlig væk siger hun, og at det derfor vil have samme smag som ferskvand.

Ydermere lægger hun vægt på, at du først skal hælde mælk i, når du har smagt på teen, for ellers ved du ikke, hvor stærk den er.

Anbefalet til dig