Du vil blive overrasket: Disse ting bør du aldrig smide i tørretumbleren

25/04/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Du skal være forsigtig med, hvad du putter ind i tørretumbleren.

Mest læste i dag

Tørretumblere gør helt sikkert vores liv lettere. Det at kunne smide vasketøjet fra direkte ind i tørretumbleren, trykke på et par knapper og komme tilbage omkring en time senere for at tage tør og rent tøj ud af maskinen er en ren drøm.

Men på trods af hvor nyttige de kan være til mange forskellige typer tøj og sengetøj, er der flere ting, som du aldrig bør lægge i tørretumbleren.

BH'er
BH'er er lavet af meget sarte stoffer og har en mere struktureret form. Den bedste måde at rengøre og tørre dem på er at holde dem væk fra de moderne bekvemmeligheder i vaskerummet. Ud over håndvask er den bedste mulighed for at vaske dine bh'er uden at beskadige dem, at lufttørre dem, når de er vasket.

Hvis du lægger dine bh'er i tørretumbleren, vil varmen sandsynligvis få materialer som elastik og spandex - som findes i næsten alle bh'er - til at nedbrydes.

Badetøj
Når du leder efter den bedste måde at tørre dit badetøj på, så bør du helt sikkert IKKE putte det i tørretumbleren.

Mange badedragter er lavet af spandex, nylon eller andre lignende elastiske stoffer. Denne stoftype er ideel til svømning, da det er tætsiddende og figursyet. Derfor frarådes det, at man tørrer sit badetøj i en tørretumbler.

Træningstøj
Mange mennesker vil blive overrasket over at høre, at træningstøj kræver særlig pleje, når det kommer til vask og tørring. Man tænker måske, at eftersom man bruger træningstøj når man er varm og svedig, så brude det også kunne tåle en tur i tørretumbleren. Men sådan er det ikke.

Træningstøj er lavet af syntetiske fibre. Disse fibre inkluderer ofte også elastikbånd. Tørretumbleren vil sandsynligvis strække stofferne ud eller påvirke deres evne til effektivt at transportere fugt væk fra din krop for at holde dig køligere under en træning. Det skriver Housedigest.

Tøjdyr
Et barns tøjdyr - især deres yndlings tøjdyr - kan blive ret beskidte. De kommer ofte med udenfor, på bilture eller tabes på gulvet derhjemme eller et andet sted. Men selvom de ret nemt kan blive snavsede, skal du være ekstra forsigtig, når du skal vaske dem.

Mange tøjdyr kan sagtens vaskes i vaskemaskinen, men i de fleste tilfælde bør du lufttørre dem i stedet for at lægge dem i tørretumbleren.