Efter 28 år bliver de fjernet: Ikke længere del af populært tv-program

Foto: Nyheder24.dk

Når TV3-hittet ‘Fangerne på fortet’ åbner for en ny sæson 8. november, så er en fast del af programmet fjernet.

'Fangerne på fortet' har sæsonpremiere i dag på Viaplay og TV3. Men det bliver uden de levende tigre, som har været en fast del af programmets finale siden starten i 1993.

Det oplyser World Animal Protection Danmark i en pressemeddelelse.

Beslutningen gælder for samtlige de lande, hvor programmet bliver vist. Fra Rusland over Holland til Sverige og Polen, samt mange andre steder. I alt har programmet været vist i mere end 33 lande.

“Vi har haft en yderst konstruktiv dialog med de danske producenter af ‘Fangerne på fortet, der har indset, at det er ude af trit med tiden at bruge dyr som underholdnings-objekter, og det er en stor sejr for dyrene, at de nu slipper for stresset transport, små bure og kampsvedende kendisser”, siger Stephanie Kruuse Klausen fra World Animal Protection Danmark.

Det er slut med Monique og tigrene i 'Fangerne På Fortet' efter pres fra World Animal Protection. Foto: TV3/Viaplay.

Da ‘Fangerne på fortet’ sidste år vendte tilbage efter 10 års pause, gik organisationen i dialog med programmets danske producenter, NENT Group, for at få dem til at droppe brugen af de store rovdyr af hensyn til tigrenes velfærd.

Hos NENT Group bekræfter man beslutningen. 

“Vi har tidligere talt om brugen af vilde dyr i vores format, og dialogen tog yderligere fart, da vi blev kontaktet af World Animal Protection op til premieren i 2020. Efterfølgende besluttede vi sammen med produktionsselskabet Mastiff, at vi ikke ønskede at producere ’Fangerne på Fortet’, hvis vilde dyr var en del af omgivelserne på Fort Boyard. Dét har vi stået fast på, og derfor indgår vilde dyr ikke i nogen NENT-producerede udgaver af showet”, siger Kenneth Kristensen, programdirektør i distributionsselskabet NENT Group.

“Ydermere har dialogen mellem NENT, Mastiff og den franske producent resulteret i, at de nu har lovet, at tigrene bliver pensionerede. Dermed kommer de ikke længere til at indgå i produktionen af ’Fangerne på fortet’ på international plan fremadrettet. Det er vi meget glade for, at vi har været medvirkende til”, siger Kristensen, der gør opmærksom på, at også krybdyr -herunder slanger og edderkopper også er droppet.