Efter omtalt dokumentar: Nu reagerer TV 2-direktør

Foto: Shutterstock / Miklos Szabo / TV 2.

“Dokumentarserien bekræfter, at der gennem en årrække har været en usund og helt uacceptabel kultur på TV 2”.

Tilbage i 2020 meldte TV 2’s dokumentarafdeling ud, at de ville en dokumentar om den danske MeToo-bølge. Men sådan gik det ikke.

I januar 2021 kunne stationen fortælle, at den ide blev lagt i graven - det kom simpelthen til at handle for meget om TV 2.

Siden har produktionsselskabet ImpactTV valgt at overtage opgaven, og i dag har dokumentaren premiere på discovery+. 

I dokumentarserien, der har fået navnet ‘Metoo: Sexisme Bag Skærmen’, står en række tidligere og nuværende TV 2-ansatte frem og fortæller, hvad de har oplevet. 

I kølvandet på dokumentaren erkender Anne Engdal Stig Christensen, administrerende direktør på TV 2, “at der gennem en årrække har været en usund og helt uacceptabel kultur på TV 2”.

“Dokumentarserien bekræfter, at der gennem en årrække har været en usund og helt uacceptabel kultur på TV 2,

“Det har været voldsomt, og det er indlysende, at der har været et ledelsessvigt fra TV 2s side”, siger Anne Engdal Stig Christensen i en pressemeddelelse og fortsætter:

“MeToo er et strukturelt samfundsproblem, og vi har set det afdækket i en lang række brancher. Fælles for dem alle er, at der er handlet for sent. Det samme er tilfældet her på TV 2, hvor der historisk ikke har været tilstrækkeligt fokus på den usunde kultur.”

Inviteret med på hotelværelse

Blandt de nuværende ansatte i dokumentarserien er tv-værten Janni Pedersen.

I programmet fortæller hun blandt andet om en oplevelse tilbage i 2001, hvor hun som nyansat blev inviteret med på et hotelværelse af to chefer. 

“Jeg skal ikke kunne sige, hvad der ville være sket, hvis jeg var taget med. Men for mig var der jo ingen tvivl,” fortæller en berørt Janni Pedersen, der uddyber, at hun sagde nej.

Foto: Emil Agerskov/Ritzau Scanpix.

“Jeg var 31 år. Jeg var gift, og jeg havde et barn. Jeg stod et godt sted i forhold til mit eget private liv. Det der rører mig nu er de vidnesbyrd fra kvinder, der er blevet udsat for det samme, og som ikke er taget hjem - og hvad det har betydet for dem.”

Alle tre afsnit kan streames via discovery+ nu, og programmet vises senere på DK4, oplyser discovery+.