Ekspert afslører: 6 tegn på at gnisten i forholdet er gået ud

11/5/22 05:55

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu afslører en ekspert de første tegn på, at gnisten i forholdet er ved at dø ud.

Man kan nok ikke forlange, at et forhold skal være lige så vildt og lidenskabeligt, som da man først begyndte at date. Men i nogle parforhold er der ret tydelige tegn på, at gnisten er ved at være brændt ud.

I sover i separate soveværelser

Det startede som en nødvendighed (måske på grund af børn, snorken, sygdom, arbejde på skift), men nu gør han det andet værelse til en 'mandehule'.

Hvis du bare får bedre søvn i separate senge, kan denne vane måske være sund for dit forhold. En undersøgelse fra 2010 viste, at en god nats søvn gjorde par gladere for hinanden dagen efter -men hvis I gør det for at undgå hinanden, er det et dårligt tegn.

I har næsten aldrig sex

Man kan ikke forvente at parforholdet skal være lige så passioneret, som det var til at starte med, men nogle til er bare essentielle, hvis forholdet skal fungere. Et andet tegn er, at jeres sex er rent mekanisk, uden at snakke, flirt og øjenkontakt.

I spiser hver for sig

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Er det at spise måltider med sin partner lig med lykke? Ikke rigtigt.

Forskning udført i 2019 viste, at de lykkeligste par delte måltider sammen - men det gjorde de ulykkeligste også. Det skriver TheSun. De par, der undgik at spise sammen, var dem i midten på skalaen - som var "moderat ulykkelige". Så hvis du undgår din partner til morgenmad og aftensmad, kan det være et tegn på, at du bare kværner med.

Ingen af jeg bliver nogensinde jaloux

Mens ekstrem jalousi er usundt og skadeligt, vil de fleste par lejlighedsvis opleve, at se det grønne monster. Så er det et dårligt tegn, hvis du aldrig bliver jaloux? Ja. Roden til jalousi er frygten for at miste nogen. Derfor kan total mangel på jalousi tyde på, at du er ligeglad med, om din partner bliver eller går.

I går aldrig i seng på samme tidspunkt

Hvis din mand bliver oppe senere end du gør, er der videnskab der siger, at han ikke kan lade være. Mænd får et mini-testosteron-boost sent om aftenen, som ofte får dem til at se tv eller spille computer til de tidlige timer.

Men hvis I begge 'gør jer umage' for aldrig at gå i seng samtidigt – eller I trækker jer tilbage i forskellige værelser hver aften – skaber I bevidst afstand.

I er ligeglade med, hvordan i ser ud

Dette signalerer ikke kun, at I er holdt op med at ville imponere hinanden. Især for kvinder kan påklædningen vise, at hun føler sig nede.

En undersøgelse i Journal Of Experimental Psychology afslørede, at kvinder er mere tilbøjelige til at bære mørkt og poset tøj, når de føler sig deprimerede, og seks gange mere tilbøjelige til at bære en kjole, når de føler sig glade.