Ekspert afslører: Derfor bør du aldrig booke fly, der letter om eftermiddagen

Af: Ida Hansson

|

30/03/2024

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rejseeksperter har afsløret, hvornår på dagen det er bedst at flyve.

Mest læste i dag

Der er flere grunde til, at eftermiddagsflyvninger er en dårlig idé, med problemer, der er meget mere sandsynlige for passagerer, der flyver senere på dagen.

De, der er bange for at flyve, bør absolut undgå flyvninger om eftermiddagen, da der ofte er mere turbulens end om morgenen.

Piloten Jerry Johnson forklarede, at luften ændrer sig i løbet af dagen, og flyvninger er ofte mere barske om eftermiddagen på grund af den varme luft. Det skriver The Sun.

Hvis du flyver sent på dagen, har jorden haft mere tid til at blive varmet op, hvilket kan forårsage "ujævn luft" og føre til turbulens ombord.

Oven i købet er der større chance for, at der kommer et tordenvejr om eftermiddagen sammenlignet med om morgenen, hvilket kan gøre en barsk flyvetur endnu værre.

Så hvis du er en nervøs flyver, er det bedre at tage et fly om morgenen.

"Hvis du er en nervøs flyver, så book en morgenflyvning. Opvarmningen af ​​jorden forårsager senere ujævn luft, og det er meget mere sandsynligt, at der kommer tordenvejr om eftermiddagen," sagde Johnson Jerry.

Derudover er eftermiddagsflyvninger meget mere tilbøjelige til at blive forsinket end morgenfly, ifølge eksperter.

Gordon Smith, der har opbygget omfattende viden omkring kommerciel luftfart som redaktør af Airliner World, afslørede, hvorfor du altid skal flyve tidligere på dagen, hvis du vil undgå uventet flydrama.

"Selvom det kan være bekvemt at afgange sent om aftenen, er de også risikable. Budgetselskaber tildeler typisk kun 30 minutter mellem landing og start hele dagen lang, så der skal ikke meget til, før tidsplanen går galt," sagde han til Daily Mail.

"Problemerne kan blive forværret, og senere tjenester er mere tilbøjelige til at opleve store forsinkelser," tilføjede han.

Data tyder på, at fly, der afgår efter kl. 15.00, har størst chance for at blive aflyst.

Faktisk er der i gennemsnit 50 procent større chance for, at de får problemer, end dem, der rejser tidligere på dagen.

Tal leveret af FlightRadar24, som analyserede flyaflysninger sidste sommer, tyder på, at det bedste tidspunkt at flyve er sent om morgenen mellem kl. 11.00 og 12.00. Kun et gennemsnit på 0,75 procent af de planlagte flyvninger i det pågældende tidsrum blev forsinket eller aflyst - hvilket gør det til det bedste tidspunkt at flyve.

Anbefalet til dig