Ekspert afslører: Derfor bør du og din partner sove hver for sig

13/04/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
For mange er tanken om at ikke dele seng med sin partner ganske forfærdelig. Ikke desto ikke mindre er der faktisk en god grund til, at netop sove hver for sig.

Mest læste i dag

Hvis du ikke sover i samme seng som din partner, har folk sikkert fortalt dig, at det ikke virker normalt.

Mange siger, at det at ikke at falde i søvn ved siden af ​​sin ægtefælle indikerer, at der kan være revner i forholdet, men – det viser sig – er det måske ikke tilfældet.

En ny undersøgelse udført af forhandleren Next fandt ud af, at omkring en fjerdedel (22%) af par i Storbritannien ikke deler seng, og det viser sig, at det kunne være en god ting. Det skriver Daily Star.

Relationsekspert og medstifter af 'So Synched' dating-appen, Jessica Alderson, hævder at sove i forskellige senge faktisk kan være en "befriende oplevelse" for par.

"En af de største forholdsmyter er, at det at sove i separate senge er et tegn på et usundt forhold, men det er ikke nødvendigvis sandt. At sove i separate senge som et par kan være en befriende oplevelse, og giver hver person mulighed for at have deres eget rum," sagde hun.

"Når par har separate senge, kan de træffe deres egne valg med hensyn til sovevaner, såsom præferencer omkring temperatur, sengetøj og soverutiner. Det kan føre til meget bedre søvnkvalitet for begge parter, hvilket kan påvirke alle områder af deres liv positivt, inklusive kvaliteten af ​​deres forhold sammen," tilføjede hun.

En nylig YouGov-undersøgelse viste, at tre fjerdedele af briterne (77%) har en foretrukken side af sengen, når de deler den med en partner.

Derimod handler kun 4 % spontant, når de vælger hvilken side af sengen de skal sove på hver nat.

Nu har Jessica afsløret de skjulte betydninger bag vores foretrukne soveposition, og hvad dette betyder for visse par.

"Mere end tre fjerdedele af briterne har 'faste pladser', når de deler den med en partner. Hovedårsagen til dette er, at vi er vanedyr. Vi har alle rutiner i vores daglige liv, og vores sovevaner er ikke anderledes," fortalte hun og fortsatte:

"Det er trøstende at føle, at du er præcis, hvor du hører hjemme, når du sover om natten. At have en bestemt side af sengen med din partner kan også betyde, at du forstår vigtigheden af ​​hinandens personlige rum."

Eksperten bemærkede også, at folk, der ikke har en favoritside, menes at være mere åbne over for spontanitet.

Dette indikerer, at de er mere villige til at hengive sig til "nye oplevelser" - og ikke er bange for forandringer.