Ekspert afslører: Derfor er folk mere tilbøjelige til at være utro i julen

Af: Ida Hansson

|

19/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Er det en 'urban myth', at folk ofte er utro i julen, eller er der lidt sandhed i det?

Mest læste i dag

Det er "Love Actually"-scenen, der 20 år senere stadig slår an: i det øjeblik, Emma Thompsons karakter, Karen, indser - efter at have pakket halskæden ud, hun fandt, mens hun snorkede, men en Joni Mitchell-cd - at hendes mand har en affære med sin sekretær.

En del af grunden til, at det sandsynligvis rammer så hårdt, er, fordi Karens oplevelse ikke er ualmindelig. ​​Klinisk psykolog Shahn Baker Sorekli fortæller til news.com.au's podcast, "I've Got News For You", at der er en stigning i antallet af mennesker, der er utro i julen.

"Der er helt sikkert nogle beviser ... som tyder på, at ja, folk, der er utro, er mere tilbøjelige til at være det ved juletid," fortalte den Sydney-baserede forholdsekspert til værten Andrew Bucklow.

"Og jeg kan sige, anekdotisk fra min erfaring som klinisk psykolog i 18-ulige år, at ja, det har en tendens til at ske lidt mere omkring denne periode," tilføjede hun.

Med hensyn til hvorfor, mens "der altid er meget nuancerede forklaringer, afhængigt af den enkelte", når det kommer til utroskab, sagde Shahn, at - ligesom i "Love Actually" - en af ​​de største syndere er kontorets julefest.

"Nu siger jeg ikke, at hvis du ikke har nogen intentioner om nogensinde at være din partner utro, og stadig er forelsket i din partner, at julefesten på arbejdet giver dig en højere risiko for at være utro," sagde hun.

"Det, jeg siger, er dog, at relationer ofte sker på arbejdet - der er en høj andel af mennesker, der faktisk ender i langsigtede forhold, som mødes på arbejdet. Så i løbet af året - tænk over det på denne måde - er der opbygget spændinger? Det er lidt som om, at relationer "indlæses," sagde hun og fortsatte.

"Folk kan være glade for deres kolleger, og der kan være en form for flirt i gang, folk bruger meget tid med deres kolleger. Og julefesten er ligesom den udløser, der kan gå i gang i den slags situationer, med alkohol og juletid, den slags," sagde hun.

Shahn sagde, at hvis du overvejer at være din partner utro, så bør du måske faktisk bare tale med dem om det.

Anbefalet til dig