Ekspert forudser: Derfor kan ‘Oppenheimer’ meget vel skrives ind i Oscar-historien

Foto: Kraft74/Shutterstock
Foto: Kraft74/Shutterstock
Christopher Nolan-filmen kan meget vel gøre det (næsten) umulige, mener ekspert.

Mest læste i dag

Med spændingen til årets Oscar-uddeling på sit højeste, står filmen 'Oppenheimer' på tærsklen til at indtage en plads i historiebøgerne.

Siden 'Slumdog Millionaire' tryllebandt Akademiet og løb med 8 Oscars tilbage i 2008, har ingen film formået at gentage denne bedrift - og kun ni film formåede at gøre hvad Danny Boyle-filmen gjorde tidligere.

Men ifølge Casper Hindse, Oscar-ekspert på filmmagasinet Ekko, kunne dette års ceremoni meget vel bryde trenden.

"Vi troede faktisk, det var slut med at film kunne 'vinde det hele'," deler Hindse med TV 2.

Det er en sjældenhed, at en film formår at dominere Oscar-uddelingen på så markant en vis, men 'Oppenheimer' har vist sig at være en kraftfuld contender i løbet.

Interessen for 'Oppenheimer' har været enorm, delvis takket være det unikke 'Barbenheimer'-fænomen, som opstod, da den og 'Barbie' ramte biograferne samtidigt.

Denne kulturelle splittelse mellem fans har føjet ekstra brændstof til filmens Oscar-kampagne.

"For det andet rammer den ned i en tid med krig, så den fortæller noget, om den verden vi står i," forklarer Hindse.

Årets Oscar-uddeling kunne blive en historisk aften for 'Oppenheimer'. Ikke alene har filmen potentialet til at slutte sig til de ikoniske film, der har vundet otte eller flere Oscars, men dens succes vil også understrege, hvordan film fortsat kan have en dyb indvirkning på samtalen om vores tids mest presserende spørgsmål.

Med 'Oppenheimer', står vi måske ved randen af en ny æra, hvor film ikke bare underholder, men også forener os i en fælles forståelse og refleksion over den komplekse verden, vi lever i.

Anbefalet til dig