Eksperter afslører: Disse ting skal du aldrig sige til din partner

26/04/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Kommunikation er nøglen til et stærkt forhold, men eksperter siger, at der er ting, du aldrig bør sige til din kæreste, hvis dit mål er et sundt, lykkeligt partnerskab.

Mest læste i dag

Parerapeuter har set og hørt det hele: det gode, det dårlige og det grimme når det kommer til parforhold.

Gennem deres mange års erfaring er de i stand til at lokalisere det sprog, der bringer par sammen, og det sprog, der skubber dem fra hinanden.

Nu kommer nogle parterapeuter med deres bud på, hvad man absolut ikke bør sige til sin partner.

1.'Altid' og 'aldrig'

Flere eksperter sagde, at man bør undgår hyperbolske generelle udsagn, der begynder med for eksempel "du gør altid" eller "du gør aldrig."

"Selvom det er rigtigt, at jeg aldrig ryger en cigar, og jeg altid spænder min sikkerhedssele, når det kommer til interpersonel adfærd - at lytte, skændes, være defensiv, være venlig, tage ting personligt - har 'altid' og 'aldrig' tendens til at få os til at lukke ned," sagde ægteskabs- og familieterapeut Winifred M. Reilly.

For at få din pointe frem på en blidere og mere virkningsfuld måde, prøv at indsætte ordet "nogle gange" i stedet for "altid" eller "aldrig".

2. 'Du får mig til at føle X'

Lige meget hvilken følelse du indsætter her - trist, vred eller skyldig, bare for at nævne nogle få - er denne form for sprog noget, sexterapeut Jesse Kahn forsøger at undgå. Det skriver Huffpost.

"Du kan sige, 'jeg føler mig skyldig, når' eller 'jeg skammer mig når', men ingen andre får dig til at føle noget, og det er uretfærdigt at pålægge nogen det," sagde Kahn, direktør for Gender & Sexuality Therapy Center i New York City.

Han tilføjer, at det kan være "helbredende og styrkende" at tage ansvar for sine egne følelsesmæssige reaktioner.

3. 'Nå, så skulle vi måske bare ikke være sammen'

Når vi føler os sårede eller vrede på vores partner, er det nemt at sige ting, som vi egentlig ikke mener. I mere ekstreme tilfælde kan du endda true med at gøre det forbi med denne person - et træk, som Los Angeles ægteskabs- og familieterapeut Abigail Makepeace kraftigt fraråder.

"Medmindre du virkelig overvejer at afslutte forholdet, bør denne taktik aldrig bruges. Disse typer trusler eroderer din partners følelse af sikkerhed og opbygger vrede," lød det fra eksperten.

5. 'Hvis du elskede mig, ville du ...'

Når du bruger denne opsætning med en partner, opfører du dig på en manipulerende måde - uanset om du mener det eller ej. Af den grund er Kahn ikke fan af den slags udtalelser.

I stedet anbefaler han "at blive nysgerrig på, hvorfor personen ikke vil gøre det, du vil." Overvej derefter, om det er rimeligt for dem at afslå, og brug det som en mulighed for at øve sig i at faktisk tage "nej" som svar.

På samme måde sagde Aramyan, at hun undgår sprog som: "Hvis du ikke gør dette, så ..."