Eksperter om Kanye West: "Han har brug for hjælp"

27/10/22 12:00

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Den amerikanske superstjerne Kanye West er blevet droppet af en række store virksomheder, inklusive Adidas og Madame Tussauds, efter at han delte en række antisemitiske skældsord på Twitter.

Madame Tussauds har haft et voksværk af Kanye West siden 2015, og tusindvis af fans har taget selfies ved siden af ​dukken.

For bare to år siden var "Ye" gift med Kim Kardashian, var flere milliarder dollar værd og prøvede at blive USA's næste præsident.

I går fjernede Madame Tussauds hans dukke, og sluttede sig dermed til en lang række virksomheder, der har klippet båndene til Kanye West efter en række racistiske og antisemitiske udtalelser.

Der spekuleres nu i, at de er et tegn på psykisk sygdom. Det skriver blandt andre Mirror.

Rapperen menes at være blevet mere og mere uberegnelig, siden hans mor Donda døde i 2007.

I 2018 blev han diagnosticeret med bipolar lidelse, men West hævdede i denne uge, at der var en sammensværgelse for at medicinere ham.

Nu smuldrer hans modeimperium, og flere eksperter hævder nu, at rapperen har brug for akut hjælp.

Modehuset Balenciaga har klippet båndene til rapperen, mens Gap og Foot Locker tog hans Yeezy-sneakers ud af salg.

Hans bank JP Morgan Chase har bedt West flytte sine penge et andet sted hen. Hans talentbureau CAA og advokat har også droppet ham.

"Hverken magasinet eller chefredaktør Anna Wintour har til hensigt at arbejde med Kanye West igen," lød det fra amerikanske Vogue.

Filmstudiet MRC har lagt en dokumentarfilm om West på hylden, mens rapperens stadionturné er blevet sløjfet.

Ydermere er hans globale musiksalg er faldet med 17,5%, og der er opfordringer til at fjerne hans sange fra Spotify.

Kanye West blev taget af både Instagram og Twitter efter at have postet en tekstudveksling, hvor han anklagede rapperen Sean "Diddy" Combs for at være kontrolleret af jøder.