Fans har måtte vente i 50 år: Nu kommer DR med unik dokumentar

Foto: ricochet64 / Shutterstock.com
Foto: ricochet64 / Shutterstock.com
I år er det 50 år siden. DR kommer derfor med unikt tilbageblik.

Mest læste i dag

Halvtreds år efter Abba triumferede ved det internationale Melodi Grand Prix med "Waterloo" og blev Skandinaviens største popsucces, er et enestående tv-samarbejde under opsejling.

Det skriver Se og Hør.

En ny dokumentar, skabt af Danmarks Radio og Sveriges Television (SVT), med bidrag fra ti andre europæiske public service-stationer, herunder BBC og ARD/WDR, vil snart bringe os tættere på fænomenet Abba end nogensinde før.

Anders Bruus, redaktør i DR Dokumentar, understreger gruppens tidløse indflydelse på musikscenen:

"Abba har gennem tiden præget den globale musikscene, herunder den danske. Det vidner om, at musikkens og kunstens sprog er universelt og bringer mennesker sammen på tværs af lande."

Det omfattende tv-samarbejde belyser popgruppens unikke status i musikhistorien.

"Når en idé hos DR og SVT ender ud i, at så mange europæiske tv-stationer engagerer sig i at fortælle historien om en svensk popgruppe, viser det Abbas betydning gennem 50 år," tilføjer Bruus.

Med titlen "Abba - imod alle odds" dykker dokumentaren ned i bandets storhedstid mellem 1976 og 1980 - en periode der er defineret af de ikoniske album "Arrival" og "Super Trouper".

Under instruktion af James Rogan, kendt for "Freddie Mercury: Det sidste kapitel", vil seerne få et sjældent indblik i bandets rejse gennem eksklusive interviews og arkivmateriale, nogle af hvilke troedes at være tabt for altid.

Dette unikke projekt præsenteres for første gang på dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX den 23. marts og vil senere blive tilgængeligt på DR TV i maj - lige i tide til Eurovision Song Contest i Malmø.

Udover dette vil dokumentaren blive vist i over 15 lande rundt om i Europa, hvilket vidner om Abbas vedvarende indflydelse og betydning i popkulturen.

Anbefalet til dig