Farvel til Danmark: TV2 sender Poul Erik Skammelsen ud af landet

25/3/22 11:33

Henrik Rothenbücher

Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Poul Erik Skammelsen er en person de fleste danskere kender, særligt som vært på 22-nyhederne. Det slutter dog snart, for TV2 vælger at sende den rutinerede vært ud af landet.

Siden 1988 har Poul Erik Skammelsen været ansat på TV 2.

Det er han stadig den dag i dag, hvorfor den 58-årige journalist unægteligt er en stor del af TV 2’s kerne af værter og journalister.

Skammelsen har været vært på nyhederne af mange omgange, men har også haft korrespondent arbejde ude i verden.

Blandt andet var det Skammelsen, som dækkede terrorangrebet på World Trade Center 11. september 2011 i Washington D.C, USA.

I den seneste tid har han været fast vært på 22-nyhederne på TV 2, men det stopper nu for en stund.

Poul Erik Skammelsen skal nemlig til Polen, hvor han for TV 2 skal dække den russiske invasion af Ukraine. Det skriver TV2 i en pressemeddelelse ifølge Newsner

“Jeg vender tilbage til det område af Europa, hvor jeg begyndte som ung korrespondent. Jeg dækkede Berlinmurens fald og dens følger. Dengang var det en tid præget af befrielse og glæde – nu er det modsat. Det er vel den største historie i Europa siden Murens fald – vi taler pludselig igen om atomtruslen, siger Poul Erik Skammelsen, der allerede nu er i Warszawa og tilføjer:

"Vi ser i Vesten på, hvad der sker i Ukraine uden at kunne gribe ind, fordi Rusland er en atommagt. Og Polen er en frontlinjestat i den nye tid, vi er gået ind i."

Polen spiller en vigtig rolle i konflikten, da man som naboland til Ukraine har modtaget flere hundredetusinder af ukrainske flygtninge.

Denne udvikling forventes at fortsætte i den kommende tid, eftersom at krigen ikke ser ud til at stoppe lige foreløbig.