Følsomme Ditte Julie taler ud om ensomhed

13/2/23 09:20

Nicolai Haugsted

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
“Bagedyst” kendissen fik stof til eftertanke under enlig ferie

Vi befinder os i vinterferie-perioden, og mange danskere smutter ned til varmen for at få et afbræk fra det danske vintervejr.

En af dem er “Den Store Bagedyst” stjernen Ditte Julie Jensen, der har brugt weekenden i Costa Rica. Men målet med rejsen var mere end blot at slikke sol, informerer Her og Nu.

Det er nemlig første gang TV-kendissen og kagebogsforfatteren rejser alene udenfor landets grænser, hvilket var en milepæl for Jensen.

“Turen til Costa Rica gik ikke som planlagt – eller gjorde den faktisk i virkeligheden det?” starter Ditte Julie teksten i et Instagram-opslag fra lufthavnen:

“I går strejkede personalet i Paris, så min flyver fra København til Paris endte med at være 2,5 time forsinket, og jeg nåede ikke min flyver til Costa Rica. Dybt frustrerende. Jeg blev ombooket og indlogeret på et gråt lufthavnshotel, og her til morgen er jeg fløjet til Amsterdam for at skulle med en flyver til Costa Rica senere i dag”.

Med mere betænkningstid i lufthavnen, fik Ditte Julie også tid til at åbne op om hendes bekymringer for ensomhed, og sårbarheden over at være alene uden selskab i feriedagen.

“Jeg er af den overbevisning, at alt sker af en grund, og jeg brugte ikke mange minutter i går på at finde frem til, hvorfor min første soloferie skulle starte sådan. Jeg har aldrig turde rejse alene. Jeg har levet i min egen overbevisning om, at jeg ikke er god nok til engelsk. Så det vil skabe vanskeligheder for mig. Jeg har aldrig turde være alene (frygt for ensomhed), aldrig turde spise alene” fortsætter hun i Instagram-opslaget.

Hvad der måske ville få folk der døjer med frygt for ensomhed til at blive hjemme, var netop faktoren der fik “Til Middag Hos”-gæsten til at booke billetter.

“I slut 2022 besluttede jeg, at jeg ville gøre op med mit eget selvskabte fængsel og tage ud at rejse alene. Jeg havde frygt og uro i kroppen i går, men blev ved med at stoppe mine tanker og sige, “Selvfølgelig kan du”. Men inderst inde troede jeg nok ikke helt på det alligevel. Derfor måtte jeg kastes ud i det – ingen vej udenom”.

Og til trods for de pludselige ændringer i rejseplanen, så ser Ditte Julie tilbage på turen som en personlig sejr, som hun kan være stolt af.

– Livet vil altid udfordre os, teste os og lære os, vi vælger selv, hvordan vi griber det an. Og ærligt – jeg er stolt af mig selv! Jeg har lige sat mig selv fri og delt min sårbarhed. Costa Rica, here I come”.

Du kan se hele opslaget fra kage-damen her: