Folk er i chok: Her er grunden til, at du IKKE bør have 'Alexa' i dit soveværelse

31/1/23 05:47

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Hvis du har din 'Alexa'-enhed i soveværelse, så skal du måske lige overveje det en ekstra gang.

Mange af os har Amazon Echo-enheder (bedre kendt som Alexa) i vores hjem.

Nogle af jer var måske så heldige at få i en som gave, men du ved måske ikke, at selvom du teknisk set kan opbevare din Alexa-enhed hvor som helst i dit hus, bør du aldrig opbevare den i dit soveværelse.

Alexa-enheden er praktisk til en lang række ting. Den kan alt fra at spille din yndlingsmusik til at besvare spørgsmål, som du ikke selv har lyst til at søge efter.

Men fordi enheden er designet til at tage kommandoer fra lyden af ​​din stemme, er den naturligvis beregnet til altid at lytte og kan derfor optage dine samtaler uden dit samtykke.

Alle, der køber en Alexa, skal give samtykke til, at den må optage én, så det kan muligvis give dig mere ro i sindet ved at holde den på det samme sted, som du føler dig tryg ved at have selskab i. Det skriver Foxnews.

Fordi det teknisk set altid optager, ville det være klogt at holde enheden væk fra de mere intime dele af dit hjem, såsom dit soveværelse og badeværelse.

Efterlad i stedet din Alexa i værelser, hvor du er mere tilbøjelig til at være vært for gæster, såsom stuen eller køkkenet.

Hvor foruroligende det end kan virke, hører personalet hos Amazon sandsynligvis nogle af de private samtaler, du har i nærheden af ​​din Alexa-enhed. Amazon bekræftede selv dette.

De forsikrede dog kunderne, at personalet kun lytter til samtalerne for at forbedre enhedens forståelse af menneskelig tale til fremtidige opdateringer.

Hvert medlem af Alexa-personalet hos Amazon anmelder op til 1.000 lydklip om dagen.