Folk er i chok: Her kommer parmesanosten fra

Af: Ida Hansson

|

13/01/2023

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Folk er først lige ved at indse, hvor parmesanosten kommer fra – og de er i den grad forfærdede.

Lige nu læser andre også

Selvom mange mennesker ikke kan få nok af ost, er folk først lige ved at indse den 'rædselsvækkende' sandhed bag, hvordan parmesan laves.

Den hårde ost, der er den perfekte ledsager til en skål pasta, er blandt en favorit blandt madelskere verden over.

Det kan dog lige have ændret sig.

På Twitter skrev brugeren @dtheebae, at de lige havde opdaget processen til fremstilling af den italienske ost – og det er ikke så simpelt som at kærne komælk, som der laves mange andre typer.

"I dag fandt jeg ud af, at parmesanost er lavet af babyko's mave, og jeg kunne græde. Jeg bliver bare nødt til at blive fuld veganer nu," skrev mejeri-elskeren på Twitter.

Parmesan, sammen med andre oste som gorgonzola og camembert bruger et enzym kaldet osteløbe, som findes i maveslimhinden på en kalv eller en ged. Det skriver Daily Star.

'Babydyr' bliver nogle gange dræbt for at høste det enzym, der hjælper med koagulering - processen med at adskille mælk og omdanne den til ostemasse.

Så det viser sig, at parmesan trods alt ikke er til vegetarer!

Denne åbenbaring fik i den grad folk til tasterne på Twitter.

En bruger skrev: "Wow det havde jeg aldrig hørt! Mejeri er virkelig skræmmende."

"Ikke underligt, at det lugter sådan," skrev en anden.

"Dette er faktisk den information, der til sidst skubbede mig til at blive veganer. Alle burde vide dette!!!," erkendte en tredje.

Anbefalet til dig