Fra X Factor til Folketinget: X Factor-deltager springer ud som politiker

Underholdning
En af de tre dommeres deltager drømmer om en karriere i Folketinget, så det er en noget anden vej end den musikalske. Foto: Lasse Lagoni/TV 2
For tiden slår han sine folder i X Factor, der dog er sat på pause, hvilket giver ham tid til at fokusere på sin anden store interesse – nemlig politik.

Mest læste i dag

 

 

Emil Wismann har nok at få tiden til at gå med, selvom coronavirussen har sat en brat stopper for hans X Factor-optræden. Mens han venter på at komme tilbage, drømmer hans sig i Folketinget.

Brænder for Radikale Venstre

Han er bare 21 år, men Emil Wismann er en ung mand med mange talenter. Når han ikke bruger tiden på at synge, så er han aktiv medlem i Det Radikale Venstre. Det skriver Reality Portalen.

Drømmen er også klar, og den unge mand håber, at han en dag kan kalde Folketinget for sin arbejdsplads.

Karaokebar og fadøl

Det hele skal dog ikke være seriøst og Emil elsker også at være med vennerne på karaokebar. Her er det bedst med en stor fadøl i hånden.

Men det seriøse kan han ikke helt slippe, og man finder ham da også på den politiske bane, hvor han er meget aktiv hos Det Radikale Venstre i Sønderborg:

”Politik har altid været en del af mig. Min far har, siden jeg var lille, talt med mig om den slags, og han har været opstillet for Enhedslisten ved kommunalvalget i Nyborg,” fortæller Emil, der i samme ombæring får fortalt, at han har en drøm om, at komme i Folketinget.

Emil elsker nemlig at diskutere politik, og at lytte til andres holdninger. Det fortæller han til Reality Portalen. Samtidig vil han gerne blive klogere.

Billede af Emil Wismann i X Factor. Foto: Lasse Lagoni/TV 2

Frivillig hjælper

Ved det seneste Folketingsvalg var Emil med til at hænge plakater op for en lokal politiker.

Emil brænder for mange ting inden for det politiske, men hans hjertebarn og helt store mærkesag er flygtninge- og indvandrerpolitikken.

”Den værdipolitik, de radikale har på området, forliger jeg mig bedst med. De fleste partier har strammet op på området, og jeg bryder mig faktisk ikke om tonen længere,” fortæller Emil.

Softwareudvikler, sanger eller politiker?

Emil blev under X Factor taget under Blachmans vinger.

De seneste fem år har han været ansat hos Danfoss som softwareudvikler. Den sidste måned har han dog holdt pause for at hellige sig X Factor.  

Lige nu arbejder han hjemmefra under corona-pausen.  Men det er spændende, hvad fremtiden byder for Emil med de mange talenter. Skal han fortsætte med software, eller ender han i Folketinget eller måske på scenen med musik.

 

 

Anbefalet til dig