Frederik og Mary nedlægger forbud: Billedet må ikke vises

13/7/21 09:54

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
Frederik og Mary ønsker ikke at billedet skal være tilgængeligt på nettet, og de har derfor forbudt det.

Sammen med en flok veninder dukkede 14 -årige prinsesse Isabella for en måned siden op til åbningen af en butik i København.

Efterfølgende var beskeden fra Kongehuset, at der kunne tages pressefotos, når prinsessen fremover dukkede op ved offentlige arrangementer. Men det krævede en godkendelse fra hoffet, hvis medier ønskede at bringe billederne.

Det skriver Her & Nu. 

Influencer deler billeder

Om denne melding ikke er nået influenceren Anders Hemmingsen vides ikke. 

Men 21. juli valgte han at dele en selfie med prinsessen.

Prinsesse Isabella var nemlig taget en tur i Parken for at se EM-fodboldkampen, hvor Danmark mødte Rusland.

Hun var at finde i VIP-loungen - men ikke sammen med sine kongelige familiemedlemmer. Hun var derimod afsted med en veninde. Derfor var fodboldturen med stor sandsynlighed gået ubemærket hen, hvis det ikke var for Anders Hemmingsen, der har Instagram-profilen Andershemmingsendk, hvor over en million følger med. 

Samme aften røg der nemlig et billede op i influencerens Instagram-story. Her kunne man se Anders Hemmingsen og prinsesse Isabella smilende og med teksten “Vi gjorde det.”

Siden har Anders Hemmingsen fortalt, at det var ham, der bad om et billede.

"Der er flere, der har spurgt, om det var mig eller hende, der bad om en selfie, og det var altså mig. 100 procent. Jeg var helt klart den, der var starstruck af os to,” afslørede han til B.T og forklarede, at han med det samme vidste, at det var en god idé at dele billedet på sin profil.

Men det er altså imod Kongehusets regler. Anders Hemmingsen arbejder hos B.T., og her valgte man også at putte billedet ind i en artikel, hvor det stadigvæk kan ses i dag. 

Ansvarshavende chefredaktør på B.T., Michael Dyrby, mener ikke, at billedet er problematisk, fortæller han til Her & Nu.