Det kan være svært at pille et hårdkogt æg. Uanset om du vil lave en salat eller en skål med ramen, en nem sandwich frokost eller en lækker morgenmad, er nemme at lave mættet med protein.
Når du har lært, hvordan man laver perfekte hårdkogte æg, kommer den svære del: at finde ud af, hvordan man skræller de forbandede æg.
Hvem har ikke prøvet at pille nogle flotte æg, og hørt sig selv bande over fastsiddende skaller?
Hvordan kan du undgå irritationen ved at forsøge at pille skallen af, så du ikke står tilbage med et halv æg, fordi skallerne har sat sig så meget fast i ægget?
Selvom der ikke er nogen måde at sikre, at hvert æg ender perfekt, vil disse nemme tips hjælpe dig med at opnå et mere 'pillevenligt' hårdkogt æg det meste af tiden.
Du skal lægge æggene i når vandet KOGER. Ikke før.
At putte dine æg i en gryde med koldt vand og derefter koge dem, er noget du bestemt IKKE skal gøre. Det vil kun blive værre, da den gradvise temperaturændring får æggets proteiner til at klæbe til membranen af skallen mere, end når de tabes i varmt vand.
Et andet trick kan også være, at putte lidt eddike i vandet. Eddiken blødgører nemlig æggeskallen, og det bliver derfor langt nemmere for dig at pille æggene.