Gift ved første blik-deltager afslører: Det var aftalt på forhånd

Torsdag den 19. august klokken 20.00 på DR1 og DRTV var der premiere på sæson syv af Gift ved første blik. Foto: DR.

Nu afsløres det, at det faktisk allerede var aftalt inden optagelserne.

I aftenens afsnit af Gift ved første blik, er der faktisk noget, som er aftalt på forhånd. 

Man ser nemlig i afsnittet, at Morten fisker en samtykkeerklæring frem, som han gerne vil have at Mette underskriver inden de to har sex. 

Det er første gang i programmets historie at dette er sket - og det er da også første gang, at Morten har bedt en kvinde underskrive sådan en erklæring. 

Det fortæller han til SE & HØR.

Mette fortæller til bladet, at hun heller ikke ligefrem er fan af sådan en erklæring - men hun skrev skam under. Parret havde nemlig aftalt det på forhånd. Derfor kom det ikke bag på hende, at Morten spurgte om hun ville skrive under.  

Parret fortæller, at samtykkeerklæringen blandt andet blev vendt på en otte timer lang køretur fra Skodsborg til Frederikshavn, på vej på bryllupsrejse til Læsø. 

Morten og Mette havde aftalt samtykkeerklæringen på forhånd. Foto: Snowman Productions

En vigtig snak 

Her foreslog Morten, at de underskrev en samtykkeerklæring på tv. Mette var dog noget splittet i begyndelsen, når det handler om at snakke om sex - for hun vil også gerne tage hensyn til sine børn fortæller hun. 

Men faktisk var det netop børnene, som Morten tænkte på, da han foreslog det. Han vil nemlig gerne sende et vigtigt budskab til unge mennesker. 

"Jeg synes, det er vigtigt at diskutere, hvornår det er rigtigt for to mennesker at gå i seng med hinanden. Det var mit budskab. Selve dokumentet var en gakket indgang til at tale om grænser," forklarer Morten. 

Han mener nemlig, at det er utroligt, at man lærer sine børn om grænser. Derfor greb han denne mulighed. 

Derfor var selve samtykkeerklæringen "gak og løjer" som Morten beskriver det, men den var mere et symbol på. at det er vigtigt at få talt om hvordan man snakker om sådan noget. 

Du kan se Gift ved første blik torsdag kl. 20.00.