Grov tone rammer X Factor-deltagere hårdt: "Det grimmeste jeg længe har set"

Underholdning
Hvordan det går deltagerne kan du se i X Factor på TV 2 fredag kl. 20.00. Lasse Lagoni/TV 2
Selvom der er mange fans som bakker op om deltagerne - så er der også dem, som gør det modsatte.

Mest læste i dag

Fra den ene dag til den anden, gik de fra at være ukendte ansigter - til at hele Danmark nu ved hvem de er. 

Hver fredag sidder mange danskere bænket foran fjernsynet, for at følge med i X Factor og for at heppe på netop deres favorit. 

Der er dog også andre, som i stedet for at heppe, kommer med meget grove og uvenlige kommentarer på de sociale medier, især til de unge deltagere - og det er noget der rammer hårdt. Det skriver TV 2.

Gruppen Neva og Ida har følt den hårde tone på de sociale medier. Nu fortæller 18-årige Ida, at det har været svært at modtage de grimme beskeder.

Blachmanns gruppe Neva og Ida. Her ses Ida til venstre og Neva til højre. Foto: Lasse Lagoni/ TV 2

Blandt andet har en kommentar omkring pigernes tøj, ramt Ida hvor det gør rigtig ondt.

"Når man i forvejen altid har følt, at man ikke passede ind, og at man ikke helt vidste, hvad for noget tøj, man skulle tage på, for at folk ikke kiggede mærkeligt på en, så gør det her ekstra ondt. Det er noget, jeg har kæmpet med hele mit liv, at jeg ikke var god nok, som jeg er. Og det bliver forstærket, når folk nedgør og kommenterer på vores tøj, vores udseende og vores personligheder. Jeg har siddet i toget og ikke kunnet lade være med at græde, når jeg tjekkede de sociale medier. Det rammer især, når folk skriver de samme ting igen og igen, som måske er noget, man ikke engang selv har tænkt over. Så tænker man, "er det mig, der er noget galt med?" og så begynder man at tro på det," lyder det fra hende. 

Det er dog ikke kun Neva og Ida der har modtaget grimme kommentarer - også gruppen med de to unge drenge, Simon og Marcus har modtaget grimme beskeder. 

Racistisk kommentar på Instagram

Marcus har blandt andet modtaget en hadefuld besked med teksten "I stinker af lort. Skrid hjem til Afrika" på det sociale medie Instagram, hvor beskeden kom fra en anonym profil.

Her ses Marcus til venstre og Simon til højre. Foto: Lasse Lagoni/ TV 2

Oh Lands unge solister er heller ikke gået fri.

15-årige Lucca har blandt andet modtaget flere beskeder, hvor der kommenteres på hendes hud.

 "Jeg får mange beskeder på min Instagram, hvor folk skriver, at det er synd for mig, jeg har så slem akne, og at jeg burde få noget hjælp. Folk skriver, "du må godt nok have det træls med den hud". Man ville jo ikke gå hen til folk på gaden og påpege deres hud. Jeg synes, det er respektløst, selvom folk måske ikke mener noget ondt med det. Folk skal blande sig helt uden om min hud. Jeg har det faktisk superfint. Når jeg modtager noget, som er respektløst, så blokerer jeg folk med det samme," lyder det fra hende.

Lucca. Foto: Lasse Lagoni/ TV 2

"MGP var i lørdags"

Også 17-årige Nikoline kan berette om grimme beskeder som påvirker hende rigtig meget. Når hun modtager en grim besked, så kan det fylde så megt hos hende, at hun får svært ved at sove - og det er noget der fylder i hendes tanker hele dagen.

I Nikolines indbakke er det blandt andet kommentarer om hendes engelske udtale, eller at "MGP var i lørdags", samt at hun bliver kaldt "lillepige" eller et "pigebarn". 

De ondskabsfulde kommentarer rammer rigtig hårdt for Nikoline. Foto: Lasse Lagoni/ TV 2

Også Oh Land har mærket de ondskabsfulde kommentarer, efter at hun i sidste uge besluttedde at Hiba skulle forlade programmet.

Efterfølgende har også hun, modtaget mange ondskabsfulde kommentarer der har ramt hende hårdt. Tidligere på ugen delte hun i et opslag på Instagram, at weekenden havde været hård for hende, på grund af de mange kommentarer.

"Selvom jeg er en 35-årig relativt stærk kvinde som har været igennem lidt af hvert, bliver jeg ked af den nedladende tone jeg har mødt ret massivt. Jeg tør ikke tænke på hvordan unge mennesker, som ikke har nogle redskaber til at håndtere internetmobning, må føle når det rammer dem. Det gør mig ked af det," lød det blandt andet fra dommeren.

Du kan se X Factor i aften kl. 20.00 på TV 2.

 

 

Anbefalet til dig