Har aldrig sagt det i nytårstalen: Alligevel satser mange danskere på det

29/12/21 06:30

Julie Møller

Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix.
Hun har aldrig sagt det. Alligevel bliver der spillet løs på, at dronning Margrethe siger en bestemt ting i sin nytårstale.

Det er måske skuespilleren Preben Kristensens skyld.

Sådan lyder et bud fra Peter Emmike Rasmussen, der er oddssætter i Danske Spil, i en pressemeddelelse.

Når Dronningen på fredag sætter sig til rette ved skrivebordet og lader blikket skifte mellem papirerne med nytårstalen og befolkningen, så vil hun formentlig sende en tak til ’søens folk’.

Det føler flere danskere sig i hvert fald ret overbeviste om.

"Det er meget sjovt, at så mange spiller på lige præcis det, for Dronningen har faktisk aldrig sagt ’søens folk’ i sin nytårstale," siger Peter Emmike Rasmussen og tilføjer, at det kan være Preben Kristensen, der er årsagen til det.

 Dronning Margrethe efter afholdelse af nytårstalen 2020. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix.

 Dronning Margrethe efter afholdelse af nytårstalen 2020. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix.

"Det skyldes måske, at Preben Kristensen tilbage i slutningen af 1980’erne sagde ’søens folk’, da han parodierede Dronningen i Linje 3’s 10 års jubilæumsshow," siger Peter Emmike Rasmussen.

’Søens folk’ topper listen over ord, som Oddset-spillerne har den største tro på, at dronning Margrethe siger.

Måske er det takket være Preben Kristensen og Linje 3. Eller måske er det nærmere et håb, for alle 5 ord i toppen af listen over de mest spillede ord giver et relativt højt odds og derfor en chance for at score lidt ekstra penge på årets sidste dag.

"Ja, det har selvfølgelig også betydning for, hvad spillerne sætter deres penge på, og der er jo ikke nær så højt et odds på, at Dronningen siger ’verden’, ’2021’, ’2022’ eller ’ældre’, som alle giver odds 1,05," siger Peter Emmike Rasmussen.

Her er de 5 mest spillede ord:

1. Søens folk
2. Omikron
3. PCR-test
4. Kviktest
5. Herrelandsholdet