Her bør du ALDRIG opbevare dine plastikbeholdere i opvaskemaskinen

31/03/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det ikke helt ligegyldigt, hvor du placerer dine ting i opvaskemaskinen.

Mest læste i dag

Har du nogensinde lagt mærke til det lille logo på undersiden af ​​dine plastikbeholdere? Det symbol er svært at tyde i starten, men det viser to streger, der falder ned fra det øverste hjørne- his det giver mening?

Det betyder, at varen tåler opvaskemaskine, men KUN på øverste 'hylde'.

Det kan lyde mærkeligt, at noget tåler opvaskemaskine, men kun hvis det er et bestemt sted i opvaskemaskinen.

Men det er vigtigt at overholde den instruktion, for ellers kan du løbe ind i nogle problemer. Det skriver House Digest.

Måske har du vasket dine store plastikskåle nederst, og ikke set nogen konsekvenser ved det, men du bør stadigvæk undgå at gøre det, fordi problemerne ikke altid er tydelige med det samme.

Vask af plastikskåle på den nederste 'hylde' kan føre til skævhed, smeltet plastik og kan endda udvaske kemiske forbindelser fra plastikken og på dine andre tallerkener.

Desuden, hvis din plastikbeholder ikke udtrykkeligt er markeret som BPA-fri, bør den slet ikke gå i din opvaskemaskine, og du bør være meget forsigtig med andre kemisk lignende forbindelser såsom BPS, BPF og BPAF. Sådan lyder det frasitet Finish.

Ifølge Healthline er BPA blevet forbundet med negative sundhedsresultater, såsom reproduktive problemer og hjertesygdomme.

Men til anden fødevaregodkendt plast er det øverste stativ det bedste valg for at sikre, at de kommer rene ud hver gang og holder i årevis.