Her er de dårlige hygiejnevaner, du ikke vidste, du havde

19/05/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Du har sikkert en masse dårlige (og ret ulækre) vaner, som du ikke engang vidste.

Mest læste i dag

Hvis du tager et bad stort set hver dag og børster dine tænder regelmæssigt, betragter du sikkert dig selv som en ren og hygiejnisk person. Der er dog en vis risiko for, at du overser nogle områder, som kan have en væsentlig indvirkning på sundheden på længere sigt.

Kan du genkende dig selv i nogle af ringenen på listen nedenfor?

Du bruger telefonen på toilettet
Det kan være fristende at tage telefonen med ud på badeværelset og scrolle rundt på de sociale medier, men mobiltelefoner tiltrækker tonsvis af bakterier, som du senere vil tage med dig til andre steder (inklusive dit ansigt)... ad.

Du bruger vatpinde
At fjerne overskydende ørevoks kan virke som en god idé, men det gør ofte mere skade end gavn.

Problemet er, at det skaber yderligere problemer, når ørevoksen skubbes ind i øregangen. Dette kan forårsage skader på trommehinden og øregangen med risiko for permanent skader. Det skriver Stars Insider.

Du vasker dit hår hver dag
Din hovedbund producerer naturlige olier, der er essentielle for sundt og skinnende hår, og når du bruger shampoo, så fjerner du snavs og overskydende olie. Men hvis du gør dette alt for ofte, vil det i sidste ende føre til tørt og mindre skinnende hår.

Du vasker aldrig dit hår
At undlade at vaske dit hår er også en rigtig dårlig idé. Det vil ikke kun få din hovedbund til at lugte, men bakterierne vil i sidste ende tilstoppe hårsækkene, hvilket kan føre til infektion. Sigt efter at vaske dit hår hver anden til tredje dag.

Vasker ikke dine hænder ret ofte
At vaske vores hænder er vigtigt for at vu skal holde os sunde og for at mindske spredningen af ​​sygdomme. Husk at vaske hænder ofte, især når du kommer i kontakt med potentielt beskidte overflader.

Utilstrækkelig tandbørstning
Det er nemt at være skødesløs, når det kommer til at børste tænder, især tidligt om morgenen, når du stadig er halvsovende. Du bør dog sørge for at børste i to minutter to gange om dagen – og det er minimum.

Du opbevarer tandbørsten i nærheden af ​​toilettet
Hvis du opbevarer din tandbørste i nærheden af ​​toilettet, udsætter du dig selv for en vis krydskontaminering. Dette skyldes en usynlig sky af mikroskopiske partikler, når du skyller ud i toilettet.

Du bruger snavsede håndklæder i dagevis
Dette kan være lidt skræmmende, men et badehåndklæde kan rumme masser af bakterier, skimmelsvamp og mug efter blot et par dages brug.

Dette afhænger af mængden af ​​fugt, vi efterlader efter vi har tørret os. Det er bedst at skifte til et nyt håndklæde hver tredje til fjerde dag.